Bu milletin göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır!!!

Seçim başarısının ardından artık harekete geçme, yeni Türkiye için yeni metotlarla yürüme zamanı gelmiştir. Halkımızın beklentili çıtası bir hayli yükselmiştir, çok...

Seçim başarısının ardından artık harekete geçme, yeni Türkiye için yeni metotlarla yürüme zamanı gelmiştir. Halkımızın beklentili çıtası bir hayli yükselmiştir, çok açık bir gelişim ahlaki yükseliş teknik ve teknolojik kalkınma hızı beklentisi içine girilmiştir. Tenkitler, kırgınlıklar, küskünlükler bir tarafa bırakılarak, bir an evvel işbaşı yapılmalıdır. 

Ülkemizde çözüm bekleyen ekonomik ve sosyal sorunlar, iki yıldır Suriye’de ve Irak’ta askerimizin açıkça terör örgütleriyle savaş halinde olması, ABD ve AB’nin kalleşlikleri, ihanetleri içerisinde mücadele ederken, zaman kaybına ve hata lüksüne artık tahammülümüz yoktur. Onun için icra zamanıdır, faaliyet mevsimidir, işbaşı yapılmalıdır. 

Bu işlere başlarken bir babanın evladına nasihatı gibi bizim de dini ve ahlaki yönden üstadımız ve babamız gibi olan İmamı Azam, Ebu Hanife hazretlerinin nasihatlerini yeniden hatırlamaya ve içselleştirmeye ihtiyacımız vardır. 

İmamı Azam, talebesi Ebu Yusuf’a şöyle bir vasiyette bulunmuştur. 

İnsanlarla iyi geçin, şöyle düşünüyorum Basra’ya gidiyorsun, onlara muhalefetle işe başlamıyorsun, aralarına karışıyorsun, onları terk etmiyorsun, onlar da seni terk etmiyorlar, vardığında seni ziyaret ederler, sen de herkese itibar ve ikramda bulun, ilim ehlini büyük say, hayırlı kimselerle arkadaşlık yap, kimseyi hakir görme, denemeden kimsenin dostluğuna güvenme, alçak ve hasis kimselerle dost olma, hoşa gitmeyen bir şeye alışma, sabırlı güzel ahlaklı, geniş yürekli, derya gönüllü ol, yemek yedirmek de cömert ol, cimri kimse asla başa geçip Efendi olamaz, halkın durumunu araştırıp öğrenen adamların olsun. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar