Kumarhaneler kralı bunak Trump’a, İslam dünyası artık bir cevap vermelidir

17 Mayıs Perşembe günü köşe yazımda, zalim ABD’yi ve Siyonistleri artık kınamayın ve lanetlemeyin başlıklı köşe yazımda şunu kastetmiştim. Artık sadece kuru kuruya lanetlemek ve kınamak...

17 Mayıs Perşembe günü köşe yazımda, zalim ABD’yi ve Siyonistleri artık kınamayın ve lanetlemeyin başlıklı köşe yazımda şunu kastetmiştim. Artık sadece kuru kuruya lanetlemek ve kınamak, yükümlülüğü üzerinden atmak için yeterli bir slogan değildir. Filistin’e, her Müslüman ülke 1000’er asker yollamış dahi olsaydı, o zaman zalim, gaddar ABD ve İsrail, Filistin’de bu kadar rahat katliam ve işgalcilik yapamazdı. 18 Mayıs Yenikapı mitinginde ise; Türk bayrakları ile beraber Yenikapı’da zulme lanet, Filistin’e destek yazılı sloganlar üretilmiştir. 

Aslında burada yine açıkça bir tavır alma ve düşmana gözdağı verme hususu, tam net bir şekilde ifade edilmemiş, zulümden kasıt nedir? Zulüm kim tarafından kime yapılmıştır? Bunun yüksek sesle haykırılması ve dünyaya büyük bir mesaj verilmesi gerekirdi. Zalim ABD’ye ve kan içen Yahudi Devleti’ne, Siyonist hükümete lanet, Mazlum ve Müslüman kardeşlerimiz Filistin’e destek sloganları yazılmalıydı. 

Cihat sözcüğü; çaba, mücadele, gayret anlamına gelen bir kavram olup, sözlü, fiili, düşünsel, psikolojik, fiziksel tüm çaba ve mücadele manalarını içine alır. Bu arada silahlı savaş konusunda ise; “Asla dini zorla kabul ettirmek için cihad yapılmaz, bu konuda Allah’ın emri açıktır. Dinde zorlama yoktur. (Bakara 256) 

“Savaş ancak saldırıyı püskürtmek için yapılır. Bu konuda Kur’an’ın şu ayetini görüyoruz: Kim sizin üzerinize saldırırsa, siz de tıpkı onların saldırdıkları gibi saldırın ve Allah’tan sakının, Allah’ın sizinle beraber olduğunu bilin.” (Bakara 194) 

Savaş saldırıyı püskürtmek için yapılır, vatanına, namusuna, bayrağına, dinine saldırı olduğu zaman savaş müsaadesi verir. Bu ayete göre Kur’an insanlara saldırmayanları, kendileriyle iyi geçinilmesi gereken kimseler olarak görür. Fakat Müslümanlara saldırdıkları zaman, Müslümanlar bu saldırıya cevap verir. Sizinle din konusunda savaşmamış, sizi yurtlarınızdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmak ve adaletli davranmaktan Allah sizi men etmez, çünkü Allah adaletli davrananları sever. Allah sizi ancak sizinle savaşan ve yurtlarınızdan çıkarmış ve çıkarılmanıza arka çıkmış olanlarla dostluk etmenizi istemez. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar