Kudüs, Mekke ve Medine, İslam Alemi’nin kırmızı çizgisidir

Devletlerarası ilişkilerde mütekabiliyet bir esastır. Yapılan şeye karşılık vermek, aynı cinsten meselelere, aynı cinsten davranış göstermek, devletlerarası bir usuldür. ABD’nin yapmış olduğu...

Devletlerarası ilişkilerde mütekabiliyet bir esastır. Yapılan şeye karşılık vermek, aynı cinsten meselelere, aynı cinsten davranış göstermek, devletlerarası bir usuldür. 

ABD’nin yapmış olduğu, bütün dünyayı hiçe sayarak açıklanan KUDÜS planı, dinler arası diyalog, hoşgörü ve büyük Ortadoğu projesinin neticesi olarak, birdenbire Yahudi lobisinin desteğini almak üzere, Trump’ın zayıflayan otoritesi ve kendisine yöneltilen eleştirilerden kurtulmak, yolsuzluk ve oy hırsızlığı iddialarıyla, kamuoyunun dikkatini dağıtmak üzere, Netanyahu ile birlikte gündem değiştirmek için, yaptıkları bir plandır. 

Trump’ın hiç gereği yokken yapmış olduğu açıklamada, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü ilan etmesi, dumanlı havada silah satışını terör örgütlerinin ötesinde, devletlerarası, uluslararası savaş çıkararak, yüksek miktarlı yeni silah pazarlarına ulaşmak için yapmış olduğu şeytani bir plandır.

Bizim feryat figan etmemize gerek yok, onların feryat figan etmesi gerekir. Trump kendi milletine, ABD vatandaşlarına cehennem kapılarını açacak bir yola girmiştir. İslam dünyasını belki de bir araya getirecek, bir uyanışın başlangıcını tetiklemiştir.

Türkiye Devleti olarak radikal adımlar atarak, uluslararası dünyada davranışımızı net ve açık bir şekilde ortaya koymamıza vesile olabilir. Başta İstanbul›un ve Ayasofya’nın, İslam aleminin Hilafet merkezi olarak açılmasını gündeme getirip, Türkiye’nin yapacağı İslam İşbirliği Teşkilatının liderlerini, İstanbul da yapılacak olan toplantı için Ayasofya’da namaz kılmaya davet ederek ve kalıcı bir Ayasofya Camii olarak devamını sağlamak şeklinde, Trump’a ve Netenyahu’ya anlayacakları cinsten bir cevap verilmiş olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar