Müslümanlar, İslam ve O Kutlu Elçi

- İslam âlemi, yaşamadığı İslam'ı ve nasıl bir paradoks içinde çırpındığını ve emperyal kapitalizme tohumlarını nasıl kaptırdığını irdelemeli!- Müslümanlar...

- İslam âlemi, yaşamadığı İslam'ı ve nasıl bir paradoks içinde çırpındığını ve emperyal kapitalizme tohumlarını nasıl kaptırdığını irdelemeli!
- Müslümanlar Kerim kitapları olan Kur'an'ı keşfetme teşebbüsünde bulunmadığı müddetçe muvaffak olmanın tadına eremeyecektir!
- Müslümanlar İslam'a yabancı olduklarını evvela itiraf etmeli sonra İslam'la tedavi olmalı!
- İslam! Tarihin akış seyrinde bir türlü gerçek anlamda ve derin bir gayeyle Müslümanların kucaklaş(a)madığı yegâne ölçü!
- ‎İslam, Müslümanlar ve kâinatın gülü Hz. Muhammed ﷺ , insanlığın en büyük temsil kabiliyeti.
- ‎Hz. Muhammed ﷺ 'in yaymak istediği İslam anlayışının sınırları aşkla sınırlıdır ve aşk, sınırsız bir sonsuzluğa seyreden o nurani ilhamdır!
- İslam, o en yüksek ahlakın Muhammed Mustafa'yla birleşip, Müslümanlaşmış mukaddes buluşmasıdır...
- Şafağın, serin bir esintiden sonra dünya burçlarına yayılması gibidir Muhammed Mustafa ﷺ 'in, dünyanın derin gafletinden sonra nur sağanağıyla yeryüzüne inmesi, gökyüzünün icazetiyle...
- Henüz ırk bataklığına saplanmış bir ayrıntıdaysa dünyalının kavgası ve bu kavganın taraflarında Müslümanlar var ise, o âşıklar peygamberine bir muhabbet iddiasında bulunma durumunda değildir ruhları nasırlaşmış ırklılar.
- Merhamet müdafaasıdır tabip Muhammed Mustafa'nın dava dediği fazilet yolu.
- Müslümanlar, akleden bir kalble yığılmalı o gül yüzlü elçinin yollarına, filizlenmek için yollarından, izzet ikram dolu müjdelerle.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir yerde ciddi bir yanlışlık var… 16 Temmuz 2018 | 269 Okunma Bir başka açıdan ya Hazreti Muhammed 02 Temmuz 2018 | 160 Okunma Sana sesleniyorum ey kutlu diriliş... 24 Haziran 2018 | 107 Okunma Nusaybin’de Ramazan... 15 Haziran 2018 | 201 Okunma Aşk, âşık... 03 Haziran 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar