Güneydoğu ve Yeni Siyasal Zemin… Nihat ERİ…

Güneydoğu Ortadoğu’nun en stratejik noktasıdır, Güneydoğu'da şekillenen siyasal döngü Ortadoğu'ya evrilmekte ve Ortadoğu üzerinden dünya siyaseti şekil kazanmaktadır. Bu anlamda Güneydoğu siyasi ikbali...

Güneydoğu Ortadoğu’nun en stratejik noktasıdır, Güneydoğu'da şekillenen siyasal döngü Ortadoğu'ya evrilmekte ve Ortadoğu üzerinden dünya siyaseti şekil kazanmaktadır. Bu anlamda Güneydoğu siyasi ikbali azami ehemmiyet arz etmektedir.
Mardin vilayeti ise Güneydoğunun en önemli ve öncelikli noktalarından biridir. Mardin Ak Parti İl başkanlığına il başkanı olarak yeniden kendisine görev tevdi edilen eski parlamenter, Güneydoğu demografisi ve siyasetinin merkezinde yer alan Sn. Nihat ERİ beye sualler yönelttik.
NURETTİN ŞİMŞEK:
Siyaset denilen kavramın ruhuna sirayet eden ahlak argümanını tanımlar mısınız ?
NİHAT ERİ: Malumunuz siyaset devletin ve toplumun etkinliklerini düzenleme ve çözüm bulma sanatıdır diyebiliriz kısaca. Bu sanatı icra ederken olmazsa olmazımız ahlaki temellerin üzerine inşa edilmesi ise siyasetin ruhunu diri tutmak anlamında önem arz ediyor. Siyasi davamızın temelinde insana hizmet esas alınmıştır.
Siyasetimize sirayet eden ahlaki argümanlarımız insana hizmet temelinde şekillenmektedir. Davamızın ruhunda var olan temel ahlaki kıstas ‘yaratılanı yaratandan dolayı sevmek’ ve bu doğrultuda her zeminde siyasal çözümler, hizmetler üretmekten geçer.


NURETTİN ŞİMŞEK:
Siyaset ahlakın limanı olmalıyken neden siyasetin ahlak yönünü önemsemeyenler çoğunluktadır?
NİHAT ERİ:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir yerde ciddi bir yanlışlık var… 16 Temmuz 2018 | 272 Okunma Bir başka açıdan ya Hazreti Muhammed 02 Temmuz 2018 | 160 Okunma Sana sesleniyorum ey kutlu diriliş... 24 Haziran 2018 | 108 Okunma Nusaybin’de Ramazan... 15 Haziran 2018 | 201 Okunma Aşk, âşık... 03 Haziran 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar