Dünyanın en son hali…

Akıl aklı almıyor. Her şey o kadar karambol. İnsan insanlığı yitiren. Amaçsız kalabalıklar sarhoş sarhoş. Hiçbir şeyin tesiri kalmamış. Kalp sanki çanak çömlek ve kalp sanki iflasta....

Akıl aklı almıyor. Her şey o kadar karambol. İnsan insanlığı yitiren. Amaçsız kalabalıklar sarhoş sarhoş. Hiçbir şeyin tesiri kalmamış. Kalp sanki çanak çömlek ve kalp sanki iflasta. Duygulara madde sızmış. Güvense güvensizlik okyanusunda boğulan. Asıl dine bakın hele, din dorukta, amel duman duman kül. Evlilik kurumu cambazlar pazarında. Ruh, ruha neler olmuş öyle böyle, cinler ruhu cümbüş mekânı eyleyen. Şeytanlar umumi uzlaşıyla akıl ve eylem birliği içinde. Kavramlar kirletilmiş. Menfaat salgınındayız. Irk ve mezhep esaretinde adamlar, pardon şahıslar. Para köle etmiş insanları. Makam çığırtkanlığı, salaklar topluluğuna dönüştürmüş âdemoğlunu.

Yat kat tat kanserindeyiz. Haz ve hız hayret ve elem verici boyutlarda. Mücahitler müteahhitlerin mağlubiyetinde. Hüküm ve hâkim nerede hele var mı bir bilen. Saadet kayıp. Sadakat terk-i diyar etmiş. Edep ve ar diye bir şeyler konuşuyordu nineler bir zamanlar. Tesettür ve türban ahh ah.

Gönül! hangi hastanedesin, cerrahlar doğramış seni. Meczuplar ve bohemler ne an mağlup olacak. Obezler tarikatına katılan katılana. Helal rızık aranmıyor artık. Nasıl bir tecavüzdür dünyanın maruz kaldığı. Her yere koşulur, kendinden başka. Uçurtmalarla mutlu olmuyor çocuklar. Ebeveynler çocuklarına dadıların vereceği sevgi pazarlığında. Maskedir en fazla kâr getiren mal. Artık insanlar bir ciğerle doğmuyor mu, boğazdan yukarı konuşmak da neyin nesi.

Aşk, aşkı hiç kimse almasın ağzına.

Medeniyet ve uygarlık deminden sanki zombi devrine yeni geçilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir yerde ciddi bir yanlışlık var… 16 Temmuz 2018 | 269 Okunma Bir başka açıdan ya Hazreti Muhammed 02 Temmuz 2018 | 160 Okunma Sana sesleniyorum ey kutlu diriliş... 24 Haziran 2018 | 107 Okunma Nusaybin’de Ramazan... 15 Haziran 2018 | 201 Okunma Aşk, âşık... 03 Haziran 2018 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar