'Oğlum, kendisini hiç unutturmuyor bize'

Engelli oğlu Zerdeşt’i, şubat ayında, kaybeden Miroğlu, bir babanın en büyük sınavlarından birini verdiğini şu kelimelerle ifade etti: " Zerdeşt bu dünyaya bir öğretmen ve bir melek olarak geldi, 26 yıl...

Engelli oğlu Zerdeşt’i, şubat ayında, kaybeden Miroğlu, bir babanın en büyük sınavlarından birini verdiğini şu kelimelerle ifade etti: " Zerdeşt bu dünyaya bir öğretmen ve bir melek olarak geldi, 26 yıl öyle yaşadı ve sonra bizi bırakıp cennetteki meleklere karıştı."

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun 26 yıl özenle baktıkları özel bir evladın yaşarken ve ondan sonraki aile içerisinde devam eden ailenin hayatını konuştuk

Sayın vetilim evladınız, özeliniz, ciğerpareniz, dokunaklı hikayeniz, Zerdeşt’i anlatır mısınız?
Birkaç kelimeyle anlatmak çok zor. Ruhen ve bedenen kendimi iyi hissettiğim bir zamanda, onu anlatacak bir kitap yazmayı düşünüyorum. Zerdeşt bu dünyaya bir öğretmen ve bir melek olarak geldi, 26 yıl öyle yaşadı ve sonra bizi bırakıp cennetteki meleklere karıştı. Rüyada gibiyiz, ve o evin içinde, daha önce onunla gittiğimiz mekanların içinde dolaşıp duruyor..

Zerdeşt uçtu, Rabbine kavuştu, onsuz nasıl geçiyor zaman, onsuz nasıl anlam büründü mekan? Canan hanımlar evladının defninden bu duruma alışabildiler mi?

Eşim Canan, vefattan sonra, Mardin’de kaldı hep. Mardin ve Midyat arasında mekik dokuyor, mezarını ziyaret ediyor. Her defasında bir şey ekiyor toprağına. Laleler, mevsim çiçekleri, çam ve zeytin dalı.. Bazen ben Hiwa ve Canan, karşılıklı ağlayıp dururuz. Sessizlik olur, bir boşluk hissi kaplar her yeri, ve sanki o anda, neyi kaybettiğimizi, kimi özlediğimizi, kime hasret duyduğumuzu yeniden fark ederiz. Özlem azalmıyor, artıyor. Zerdeşt kendisini hiç unutturmuyor bize. Ben galiba rüya görecek yaşı çoktan geride bıraktım, ama ablası ve annesinin rüyalarında hep. Hemen hemen her gece..

Zerdeşt’in vefatıyla muazzam bir duygu yoğunluğu oldu, herkes ve her kesimden insan size taziyeye geldi, bu aziz birlikteliğin evladınızın göçmesiyle vuku bulmasını nasıl yorumlarsınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir yerde ciddi bir yanlışlık var… 16 Temmuz 2018 | 274 Okunma Bir başka açıdan ya Hazreti Muhammed 02 Temmuz 2018 | 160 Okunma Sana sesleniyorum ey kutlu diriliş... 24 Haziran 2018 | 108 Okunma Nusaybin’de Ramazan... 15 Haziran 2018 | 202 Okunma Aşk, âşık... 03 Haziran 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar