Zirvenin kesin galibi Türkiye'dir

Günlerdir konuştuğumuz bu görüşme için ABD medyası, “Trump’ın en zor randevusu” yorumunu yaptı. Tedirgin olan sadece medyaları değildi. Aylardır onay bekleyen “PYD’ye silah verilmesi”...

Günlerdir konuştuğumuz bu görüşme için ABD medyası, “Trump’ın en zor randevusu” yorumunu yaptı.

Tedirgin olan sadece medyaları değildi.

Aylardır onay bekleyen “PYD’ye silah verilmesi” kararını, bu görüşme öncesinde apar topar Trump’a onaylatmalarının da bu “korku”dan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Zira bu tasarı geçen yıl kongreden geçmiş ve aylardır imza bekliyordu. Kaldı ki, PYD’ye silah vermek için bu imzaya da ihtiyaçları yoktu. Nitekim, bu kararın Kongre’den geçmesinden hemen sonra; başkanın imzasını filan beklemeden 7 helikopter dolusu Stinger füzesini PYD terör koridoruna boşaltmışlardı.

Ama derin devletçi bürokratlar Erdoğan’ı çok iyi tanıdıkları için, bu görüşmeden sonraya kalması halinde, Trump’ın bu kararı hiç imzalamayabilir diye endişe ettiler.

***

ABD’nin, mevcut pozisyonundan çarpıcı bir değişiklik yapacağı beklenmese de Beyaz Saray’daki bu ilk zirve çok önemliydi.

Çünkü bu iş çok uzamıştı, artık nokta konulmalıydı.

Ama o noktanın; nereye konacağı, sadece Türkiye ve ABD için değil, Ortadoğu, Avrupa hatta Asya için de çok önemliydi.

Onun için dünya bu görüşmeye kilitlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.389 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar