Şok eden itiraf: PKK’dan 15 Temmuz desteği, FETÖ’den özerklik sözü

FETÖ’nün PKK ile olan işbirliğinin hâlâ devam ettiğini biliyoruz. Mesela, Derik Kaymakamı M. Fatih Safitürk, FETÖ-PKK işbirliği ile şehit edilmiştir. Peki bu şer ittifakının boyutları nedir? İlk...

FETÖ’nün PKK ile olan işbirliğinin hâlâ devam ettiğini biliyoruz.

Mesela, Derik Kaymakamı M. Fatih Safitürk, FETÖ-PKK işbirliği ile şehit edilmiştir.

Peki bu şer ittifakının boyutları nedir?

İlk darbe teşebbüsü olan 17/25 Aralık’ta planladığı sonuca ulaşamayınca öfkeden gözü dönen FETÖ, her ne pahasına olursa olsun; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için içerideki ve dışarıdaki bütün Türkiye düşmanları ittifak yaptı. Terör örgütlerine akıl almaz tavizler verdi.

Nitekim KCK davasında da tam o dönemlerde ne hikmetse yoğun bir çözülme ve peş peşe tahliyeler başlamıştı!

Yine, çözüm sürecini “bitiş”e götüren kırılmalarla, yukarıda bahsettiğimiz FETÖ-KCK flörtü arasında da çok ilginç örtüşmeler var.

Çözüm süreci, 22 Temmuz 2015’te fiilen sona erdi ama “silah bırakma” aşamasına gelen PKK’nın nasıl fikir değiştirdiği, Suriye’de olup bitenlerin PKK/PYD için anlamı hakkında Kandil’e kimlerin “tüyo” verdiği üzerinde pek durulmadı.

PKK'ya hendek sözü: Asker dokunmayacak

PKK’nın ‘özyönetim’ sevdasıyla “hendek terörü”nü başlatarak, en büyük strateji hatasını yaptığını, bu süreçte halkın desteğini tamamen kaybettiğini bir yıldır söylüyorum.

TSK ve Emniyet’teki FETÖ’cülerin, PKK’ya istihbarat desteği vermesi ve operasyonları ihbar etmesi sebebiyle zayiatın artmasına rağmen, devletin “iğneyle kuyu kazan” bir itina ile uzun süren ama sivil halka zarar vermeyen bir mücadele yürütmesi hem başarıyı getirdi hem de Kürtlere kimin “gerçek dost” olduğunu gösterdi.

Meğer bölge halkının hayatını zindan eden bu terör yöntemini PKK’ya FETÖ fısıldamış ve “Siz yığınak yapın, hendek kazın, şehirleri işgal edin. Asker size dokunmayacak” sözü vermiş.

Nereden mi biliyorum?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar