Sayın Kılıçdaroğlu’na ilk defa hak veriyorum

Bizim ideal bir parlamenter sistemimiz hiç olmadı, 10 Ağustos 2014’ten sonra ise “çakma”sı bile kalmadı. Fiili yönetim biçimimiz yarı başkanlık sisteminin ta kendisidir. Parlamenter sistem de demokratik bir...

Bizim ideal bir parlamenter sistemimiz hiç olmadı, 10 Ağustos 2014’ten sonra ise “çakma”sı bile kalmadı.

Fiili yönetim biçimimiz yarı başkanlık sisteminin ta kendisidir.

Parlamenter sistem de demokratik bir çözüm olmakla birlikte, hem Türkiye için ideal bir sistem değildir hem de çok daha büyük anayasa değişiklikleri gerektirir.

***

CHP, olmayan parlamenter sistemi cansiperane savunuyormuş gibi görünerek, yüzde 25 oy ile sürekli iktidarını sürdürmeye çalışıyor.

Bunu sağlayabilmek için önemli miktarda “Hayır” ithal etmeleri gerekiyor.

Kılıçdaroğlu “Made in FETÖ” takıyelerle CHP’nin vesayet iktidarını ve kendi parti diktatörlüğünü sürdürmeye çalışıyor.

Ve...

Emeklerinin boşa gitmediğini, “Evet” cephesindeki birçok seçmenin kafasını karıştırmayı başardıklarını iddia ediyorlar!

Bir AK Partili, Kılıçdaroğlu’na neden inanır?

Bu iddianın irdelenmesi gerekir.

Çünkü bu referandumda insanlar, değişiklik maddelerini değil, “Evet” ve “Hayır”ı savunanların güvenilirliğini oylayacak.

Bu iddiaya göre bazı muhafazakarlar, Kılıçdaroğlu’nu Tayyip Erdoğan’dan, Binali Yıldırım’dan ve Devlet Bahçeli’den daha güvenilir buluyor demektir.

“Bu memlekette darbe olursa tankın üzerine önce ben çıkarım”diyen ama 15 Temmuz gecesi kapıdaki tankın çekilmesi için darbecilere yalvaran, öte yandan, bir kere olsun “Bu hıyanet FETÖ işidir” diyemediği gibi, tam aksine FETÖ’yü savunmak için “Kontrollü darbe” safsatasını uyduran birine nasıl inanılabilir ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar