Sağlık çalışanları, unutulmaktan korkuyor

İnsan tabiatı, La Fonten’in “Cırcır Böceği ile Karınca” hikayesindeki cırcır böceği karakterine benzer; günü yaşamaya meyyaldir.

Yokuşu tırmanırken verdiği sözleri, düzlüğe çıkınca unutur. Aslında duygusuyla değil, bilgisiyle hareket etmesi gereken; bilinçli yaşaması beklenen tek varlık da insandır.

Zaten zor imtihan da budur. Allah, hem bu dünyaya; dönüşü olmayan bir imtihan için geldiğimizi bildirmiş hem de bütün cevapları vermiş. Gel gör ki insan, o cırcır böceği gibi sayılı dakikalardan ibaret kısa ömründe, gününü gün edip sonraki sosuz cezayı düşünmeyen “bilinçsiz” davranışını tercih ediyor genelde.

Neyse… Giriş faslıydı; fazla uzadı, yoksa kimseye nasihat edecek halim yok. Benim bu imtihanı ne kadar başarabildiğim de; süre bitince belli olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar