O gece Erdoğan’a kimse ‘Ben sizi korurum’ demedi

15 Temmuz gecesine ait en çarpıcı anekdotlardan biri, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın darbe girişiminin daha ilk saatlerinde, Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak...

15 Temmuz gecesine ait en çarpıcı anekdotlardan biri, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın darbe girişiminin daha ilk saatlerinde, Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuşatma altında, güvenli değil. İstanbul’a gelin; ben sizi korurum” dediği yolundaki haberlerdi.

Önce şu tespiti yapalım, şahsen Org. Dündar’ın böyle bir ifadesine rastlamadım.

Ancak, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın gece yarısından sonra sokaktaki askerlere “Kışlanıza dönün” uyarısı ve vekaleten Genelkurmay başkanlığına atanması bu rivayeti daha da cazipleştirdi ve üzerinde epeyce konuşuldu.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın veya yanından hiç ayrılmayan damadı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın o geceye dair anlattıklarında bu ayrıntıya rastlamadık.

Çünkü böyle bir diyalog yaşanmadı...

Bir kere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı azıcık tanıyanlar, böyle bir tarzı olmadığını iyi bilir.

Nitekim Sayın Erdoğan Dalaman’dan hareket ettikten sonra güzergahını, kendisi açısından güvenli olan yere göre değil, milleti ile birlikte bu kalkışmaya en etkili biçimde karşı koyabileceği mekana göre belirlemiş ve yanındakilere “İstanbul” demiştir.

İstanbul ‘güvenli’ değildi ki...

Ayrıca o saatlerde 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın, havaalanı için de İstanbul için de “güvenli” ifadesini kullanması mümkün değildi.

Zira 1. Ordu’nun merkezinden çıplak gözle görülebilecek mesafede; Boğaziçi Köprüsü’nde işgal ve katliam bütün vahşetiyle devam ediyordu.

Önceki gün TV kanalları, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatı ile kontrol kulesinin işgalden kurtarılması görüntülerini, “O sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı havalimanı semalarında dolaşıyordu” ifadeleri eşliğinde yayınladı.

Oysa o sırada bu ayrıntıyı kimse bilmiyordu. Yani, emniyet mensupları o kule baskınını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ineceği için değil, darbecileri her yerden söküp atma çabalarının doğal akışı içinde gerçekleştirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar