O başlığı ancak ‘medyanın 28 Şubat mimarları’ atabilir

Referandum vesilesiyle “vesayet kâbuslarımızı” yeniden hatırladığımız şu günlerde ve tam da “28 Şubat” yaklaşırken, sabıkalı bir gazetede...

Referandum vesilesiyle “vesayet kâbuslarımızı” yeniden hatırladığımız şu günlerde ve tam da “28 Şubat” yaklaşırken, sabıkalı bir gazetede, sabıkalı “KARARGÂH RAHATSIZ” başlığı herkesi ürküttü.

“Rahatsızlık” ifadesi toplumda da devlette de çok büyük rahatsızlığa sebep oldu. Ancak, Genelkurmay’ın açıklamasında, Akar’ın onayladığı metinde bu ifadenin yer almadığı belirtiliyor.

İstanbul’a geçilen metinin başlığı, büyük ihtimalle manşetteki “7 ELEŞTİRİYE 7 YANIT” idi. Çünkü bir ‘gazeteci’nin, bu metinden çıkarabileceği başlık budur.

Peki, iç sayfadaki korsan başlık nereden çıktı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile umre yapan, aynı safta namaz kılan bir Genelkurmay Başkanına hiç alışık olmayan, TSK’da başörtülü askerleri düşündükçe kanı beynine fırlayan CHP ve yandaşları “ulaşamadıkları ciğere” sürekli saldırıyor.

Onun için bu haberde illa da bir “rahatsızlık”tan bahsedeceksek, normalleşen TSK’yı artık “emir eri” gibi kullanamadığı için yerden yere vuran CHP’ye karşı bir “rahatsızlık”tan söz edilebilir.

TSK bu eski yöntemleri bırakmalı

Öyle de olsa, askerin böyle bir cevap verme gereği duyması son derece yanlıştır.

TSK, kendisini yıpratan bu eski Türkiye alışkanlıklarını unutmalıdır. Asker bir “memur” olarak görevine yoğunlaşmalı, bu savunmaları, artık askerine sahip çıkmasını çok iyi bilen siyasi iradeye bırakmalıdır.

Nitekim bu çıkış, Suriye bataklığındaki ve Doğu Anadolu’nun karlı dağlarındaki çok değerli fedakarlıkları gölgeleyen eleştirilere sebep olmuştur.

Fakat bu açıklamalardan ziyade, Hürriyet mutfağındaki derin operasyon problem olmuştur.

İç sayfadaki başlık, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün, 20 Mayıs 2003’te Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, “Orduyu yıpratmak isteyenleri cesaretlendiriyorsunuz, rahatsızız” dediğini ileri sürerek, 23 Mayıs 2003 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan “Genç subaylar tedirgin” manşetini özellikle hatırlatmak için atılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar