Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı neden linç ettiriyor?

Deniz Baykal'ın milletvekillerinden Zülfü Livaneli, 3 Temmuz'da verdiği röportajda, ''Baykal'ın solculukla ilgisi yok. Tipik bir Sünni, sağcı ve Ankara (devlet) politikacısıdır. Alevileri ve Kürtleri sevmez'' demişti.Bu...

Deniz Baykal'ın milletvekillerinden Zülfü Livaneli, 3 Temmuz'da verdiği röportajda, ''Baykal'ın solculukla ilgisi yok. Tipik bir Sünni, sağcı ve Ankara (devlet) politikacısıdır. Alevileri ve Kürtleri sevmez'' demişti.

Bu ağır saldırı günlerce tartışıldı.

Günler sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında ''CHP'de genel başkanlık yapan herkesin başımızın üstünde yeri var. Olayı getirip başka bir tartışma atmosferine çekmek ihanettir'' diyerek bu tartışmaya son verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı, Baykal'ı savunuyor, Livaneli'ye had bildiriyor gibi algılandı. Ama bu konuşmadan sonra bazı CHP milletvekillerinin, ''Baykal, istifa etmelidir'' ısrarına bakılırsa, ''Bu tartışmayı kesin'' talimatının grubuna yönelik olmadığı anlaşılıyor. Ayrıca, gerçekten Baykal'ın yıpranmasını istemeseydi günlerce beklemez, ilk günden meseleye el koyardı. Yani, bu müdahalenin sebebi çok farklıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar