Katil Esad’a şehitlerimizin hesabı sorulmalı ama…

İdlib’te Esad rejiminin Rusya destekli olarak uzun zamandır devam eden saldırıları aslında doğrudan doğruya Türkiye’ye yöneliktir. Her saldırıdan sonra yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırına...

İdlib’te Esad rejiminin Rusya destekli olarak uzun zamandır devam eden saldırıları aslında doğrudan doğruya Türkiye’ye yöneliktir. Her saldırıdan sonra yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırına yönelmektedir ki, Esad bunu bilerek yapmaktadır.

Öte yandan Astana Mutabakatı çerçevesinde kurulan kontrol noktaları zaman zaman rejim tarafından tacizde bulunulmuş ve son olarak iki kontrol noktamız rejimin kontrol ettiği bölgenin ortasında kalmıştır.

Bütün bu süreçte sadece Türkiye Astana Mutabakatına bağlılığını sürdürmüş ve muhataplarına da hatırlatmıştır. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın rejime engel olmaması durumunda Türkiye’nin de sahada gereken adımları atmak zorunda kalacağı uyarısında bulunmuştur.

Putin ise bu uyarıya rağmen Esad’a, “Elini çabuk tut, İdlib’te bu kış işini bitir” gazı vermiştir.

İşte bütün bunlardan sonra Türkiye’nin bölgeye gönderdiği takviye güçlere

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar