Kasım Süleymani’nin öldürülmesi üzerine işlenen inanç cinayetleri

Dünya Kasım Süleymani saldırısına kilitlendi. Öldürülen kişi “İran’ın 3. ismi” olunca saldırı; I. Dünya Savaşı’nın başlamasına “gerekçe” olarak gösterilen Avusturya Arşidükü Ferdinand’ın öldürülmesine atıfla, “III. Dünya Savaşı mı başlayacak” endişelerine yol açtı.

Öte yandan bu saldırı Müslümanların kafasını fena karıştırdı. Bu gidişle bölgedeki karmaşa daha da artacak ve bu tür sathî analizlerle nice “itikat cinayetleri” işlenecek.

Bir kere; Kasım Süleymani, Türkiye’nin ve Türkiye’deki gerçek İslam’ın daimî düşmanı olan İran’ın, “insan” şekline bütünmüş hali, Suriye’de aleyhimize yürütülen entrikaların mimarıydı.

KASIM SÜLEYMANİ TERÖRİST DE “MAZLUM KOBANİ” MAZLUM MU?

Ama düşmanımız da olsa bu saldırıyı coşkuyla karşılamak yanlıştır.

Her şeyden önce, başka bir ülkede; o ülkenin bilgisi dışında saldırı düzenlemek egemenlik ihlalidir. Trump’ın “Terörist idi” gerekçesi de samimiyetsizdir. Süleymani “terörist”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar