İsmail Güneş’i öldüren FETÖ’cüler ‘darbe’den tutuklandı

Yıl 2009... Merhum Yazıcıoğlu, 25 Mart günü saat 17.00’de Yozgat Yerköy’deki dostlarına hitap etmek üzere helikopter ile 14.40’ta Kahramanmaraş’tan yola çıkıyor. Ne var ki Yerköy İstasyon...

Yıl 2009... Merhum Yazıcıoğlu, 25 Mart günü saat 17.00’de Yozgat Yerköy’deki dostlarına hitap etmek üzere helikopter ile 14.40’ta Kahramanmaraş’tan yola çıkıyor.

Ne var ki Yerköy İstasyon Meydanı’na toplanan 3 bin kişi boşuna bekliyor.

Özel Kalem Müdürü Okan Köksal, helikopterin düştüğünü ama Yazıcıoğlu ile telefonla görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söylüyor.

Dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de bu bilgileri teyit ediyor(!), “Kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Polis arkadaşlar hastaneye ulaştıracak” diyor.

Ancak ne hikmetse aile “şuuru açık” Yazıcıoğlu’na bir türlü ulaşamıyordu.

Saatler geçmesine rağmen “büyük bir hassasiyetle yürütülen çalışmalar”(!)dan hiçbir sonuç çıkmıyordu!.. Çünkü köylüler kaza yerini bildiklerini söyledikleri halde aramalar 115 km uzakta yapılıyordu.

Aslında ne olmuştu...

Kazadan sağ kurtulan İHA Muhabiri İsmail Güneş 112 Acil’i arayarak yerlerinin belirlenmesini istemişti ama Kahramanmaraş Emniyeti olay yerini bir türlü tespit edememişti!.

Kaza mahalli 48 saat sonra bulunurken ‘J’ kodlu bir askeri helikopter, kazadan kısa süre sonra enkaz bölgesine inmiş, düşen helikopterin hafıza kayıt cihazını söküp olay yerinden uzaklaşmıştı.

Sonra aynı kodlu bir helikopter daha enkaz bölgesine inmişti ama kalkışı kayıtlarda yoktu.

Öte yandan İsmail Güneş’in ses kayıtlarının tamamı bu helikopterin iniş saatinden önceye rastlıyor. İsmail’in telefonu her ne kadar saat 19.04’e kadar aktif görünüyor ise de 16 defa arayanın kim olduğu da, İsmail’in telefonunu kimin kullandığı da belli değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar