İnanmayın, ‘koalisyon’ cenahında değişen bir şey yok...

Farkında mısınız; son günlerde bir ‘koalisyon’ muhabbetidir gidiyor. Özellikle muhalefet partilerinin koalisyon güzellemelerinden geçilmiyor.  Oysa, 1 Kasım’da da benzer bir tablo çıkarsa, 7 Haziran...

Farkında mısınız; son günlerde bir ‘koalisyon’ muhabbetidir gidiyor. Özellikle muhalefet partilerinin koalisyon güzellemelerinden geçilmiyor. 

Oysa, 1 Kasım’da da benzer bir tablo çıkarsa, 7 Haziran sonrasında kurulamayan ‘hangi’ koalisyonun, 1 Kasım sonrasında ‘nasıl’ kurulacağını izah edebilecek kimse var mı?

Daha birkaç ay önce “Koalisyonlar Türkiye’nin sorunlarını çözmez” diyen Sayın Kılıçdaroğlu ve “Birden fazla partinin bir araya gelmesi istikrar getirmemektedir. Kolaisyon, sorunların çözümünde yetersiz”diyen sayın Bahçeli’ye ne oldu ki, şimdi resetlenmiş ve yeni versiyon yüklenmiş gibi sürekli ‘koalisyonun nimetleri’nden bahsediyorlar?..

Hele diğerini hiç sormayın... 7 Haziran’da daha seçime bile gitmeden kimlerle koalisyon yapmayacaklarını sıralıyordu. Şimdi ise, inanmayacaksınız ama,”Biz tek başına iktidarı değil, koalisyonu arzu ederiz”diyor.

Siz meydanlarda bol keseden vaatler sıralıyor, sonra da, “Bunları biz kendi başımıza yapamayız, birileriyle yapalım” diyorsunuz.

Bu zaten samimiyet problemi olan bir tutum.

Ayrıca ‘ülke için her şeyi yapmaya hazırız’ anlamında sundukları bu söylemler, hiçbir pratik değeri olmayan ‘sinsi’ bir siyasi argümandan ibarettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar