İktidardaki parti “Yeter… Söz Milletin” diyebilir mi?

Star Gazetesi Yazarı Nuh Albayrak'ın bugünkü (21.01.2022)'' İktidardaki parti “Yeter… Söz Milletin” diyebilir mi?'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı zikretmesi ve ''Yeter... Söz de Karar da Milletindir'' demesi yeni bir tartışma başlattı.

Muhalif kesimler, ''1950'de muhalefet, 27 yıldır iktidarda olan CHP'ye 'Yeter... Söz Milletindir' demişti. Oysa bugün, 20 yıllık iktidar 'Yeter... Söz Milletin' diyor'' değerlendirmesi yapıyor. Bu görüş, düz mantıkla bakınca haklı gibi görünüyor.

İyi de, bu ülkede ne zaman her şey ''göründüğü gibi'' oldu ki...

Bu sözün zihinlere kazınmasının sebebi, muhalefetin; iktidara söylemesi değildir. Sloganın asıl gücü, 27 yıldır CHP üzerinden millete karşı yürütülen vesayet işgaline karşı isyan anlamı taşımasından gelmektedir.

Çünkü millete yönelik vesayet işgali, CHP'nin diğer zulümlerinden çok daha derin ve ağırdır!

Öyle bir işgal ki, millet yıllardır yaşadığı açlık ve sefalet için değil; kıyafetine, iman ve ibadetine yönelik düşmanlığa ''Yeter...'' demişti.

1947'deki CHP Kurultayı'nda delegeler, bütün Anadolu'dan bu yöndeki ağır şikâyetleri aktarmıştı. Durum o kadar vahimdi ki, "29 Mayıs, büyük Bizans medeniyetinin barbarca yıkılışının yıldönümüdür, sevinmeyip üzülmeliyiz" diyecek kadar Bizanslaşan CHP milletvekili H. Suphi Tanrıöver bile kürsüye çıkmış ve şöyle demişti:

"TBMM'de 6 Meclis hademesi yanıma geldi ve ağlayarak 'Vallahi, billahi 6 köyümüzde bir tek imam kaldı. Ölülere sıra bekletiyoruz. Bize imam vermezseniz ölülerimizi köpek leşi gibi gömeceğiz' dediler..."

MİLLETİN GELECEĞİ DE İŞGAL EDİLMİŞTİ!

CHP'nin "vesayet hıyaneti" bununla da sınırlı değildi. Sadece o günleri kurtarma karşılığında, milletin geleceğini de emperyalistlere ipotek etmişlerdi! Zira yerli ve millî sanayideki çok önemli ilerlemeler ısrarla engelleniyordu. Millete ait uçak fabrikaları kapatılıyor, ordumuz için silah ve mühimmat üretenler havaya uçuruluyor veya "sobacı" yapılıyordu!

Çünkü onların; o koltuklarda oturmasını sağlayanlar böyle istiyordu. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı M. Zeki Doğan, "Uçakları bizden alın" diyen Nuri Demirağ'a, "Amerika bedava verirken senden uçak alırsam bu millet beni asar" cevabını vermişti.

Oysa yerli üretimleri kapattırarak ipleri ele geçiren Amerika, bu milletin "yerli" başbakanını asacaktı. Kıbrıslı kardeşlerimizi katliamdan kurtarmak istediğimizde, "Benim verdiğim silahları Rumlara karşı kullanamazsın" diyerek katliama destek verecekti! Bu kadar da değildi. Ne zaman "Yeter..." diyerek vesayete karşı ayaklansak, "darbe" vurup; ayaklarımızı kıracaktı!

Yani Cumhuriyet ile yönetildiğimiz söyleniyor; "millet iradesinin tecelligâhı" dedikleri TBMM'nin duvarında "Hakimiyet milletindir" yazıyorsa da, her şeye Türk milleti değil; Türkiye düşmanları karar veriyordu.

Anlayacağınız, "Yeter... Söz Milletindir" sloganı, vesayet işgaline yönelik bir "İstiklâl Mücadelesi" davetiydi.

AYNI MİLLÎ TEHDİTLER ŞİMDİ DE AYNEN GEÇERLİ

Gelelim bugüne...

14 Mayıs 2023 seçimleri, bütün partilerin; vatan ve millet menfaatlerini "kırmızı çizgi" olarak kabul ettiği demokratik bir ortamda, ülkeyi; kimin daha ileri götüreceğine karar vereceği bir yarış olsaydı, iktidar partisinin "Yeter... Söz Milletindir" demesi çok garip kaçardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar