Hürriyet’teki ‘ByLock savaşı’nı kim kazandı?

Doğan Grubu’nun “Amiral Gemisi”nde geçen pazartesi günü “İŞTE HERKESİN ARADIĞI BYLOCK” başlıklı bir röportaj yayınlandı. Bu manşeti gazeteci gözü ile değerlendirdiğimizde...

Doğan Grubu’nun “Amiral Gemisi”nde geçen pazartesi günü “İŞTE HERKESİN ARADIĞI BYLOCK” başlıklı bir röportaj yayınlandı.

Bu manşeti gazeteci gözü ile değerlendirdiğimizde şu hususlar dikkat çekiyor:

1- Güya “Herkesin aradığı” FETÖ’cüyü New York’ta, Hürriyet’in veya Doğan Grubu’nun ABD’deki güçlü ekibinden biri değil de İstanbul’dan giden İsmail Saymaz bulmuş. Çok ilginç...

2- Hürriyet’te, 3. Köprü açılışından 1.5 kat daha büyük verilen bu “ÖZEL HABER”in sunuluş biçimi gazete yönetimi tarafından “özel” bir önem atfedildiğini gösteriyor.

3- Hemen alt başlıkta gözlere sokulurcasına “Sistemi kullananların yüzde 90’ının FETÖ’cü olduğu vurgulanıyor. (Yani, “Bu uygulamayı kullananların yüzde 10’unun, sayısal ifadeyle 60 bininin FETÖ ile hiç ilgisi yok” deniyor aslında.) 

4- Mr. ByLock’un sahibi olduğu bu uygulamayı, ev arkadaşı  FETÖ’cü Tilki birkaç FETÖ’cü arkadaşına daha vermiş. (Konunun FETÖ ile ilgisi bundan ibaret!)

5- “Zaten ocak ayında devre dışı kaldığı için de darbede kullanılması mümkün değil...”

Haberle ilgili ilk değerlendirme gruba ait CNN Türk’ün Parametre’sinde yapıldı. Gazetenin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, “Bu tür insanlara ve söylediklerine fazla güvenmemek gerektiğini” ifade etti.

Nitekim CHP’den de Deniz Zeyrek’i teyit eden bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, aynı kişinin daha önce kendilerine mail gönderdiğini, pek inandırıcı bulmadıkları için medya ile paylaşmadıklarını ifade ederek, “Nitekim bize verdiği mesajlar ile röportaj arasında çelişkiler var” diyor.

Meğer bu Mr. ByLock herkesin aradığı biri filan değilmiş. Tam aksine, FETÖ’ye destek atmak için bahane arayan Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin bile itibar etmediği bir “ABD tipi Tuncay Güney” imiş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar