HÜDA PAR'ın, HDP'den ne farkı var?

Cumhur İttifakı'na destek vereceğini açıklayan HÜDA PAR, yoğun bombardımana hedef oldu. CHP ve HDP yöneticileri ile medyadaki uzantıları, ''Hani HDP ile görüşenleri eleştiriyordunuz'' diyerek ''Ele verir...

Cumhur İttifakı'na destek vereceğini açıklayan HÜDA PAR, yoğun bombardımana hedef oldu. CHP ve HDP yöneticileri ile medyadaki uzantıları, ''Hani HDP ile görüşenleri eleştiriyordunuz'' diyerek ''Ele verir talkını...'' muhabbeti başlattı.

Yüzeysel bir bakışla, doğru gibi görünen bu yaklaşım tam bir illüzyondur. HÜDA PAR'ın, çok genel bir kategorize ile ''etnik siyaset'' başlığı altında bile HDP ile bir araya getirilmesi mümkün değildir. Çünkü HDP, PKK'ya hizmet siyaseti yapmaktadır. HÜDA PAR'ın ise İslâmî hassasiyeti, etnik kökenden önce gelmektedir.

Bu bakımdan ''Türklükten önce Müslümanlık'' ilkesine göre siyaset yapan MHP ile Kürtlükten önce Müslümanlık'' diyen HÜDA PAR'ın aynı çatı altında buluşması, siyasetin çok ötesinde bir anlam taşımaktadır. Zira, 72 milletin yaşadığı Osmanlı coğrafyasını ''huzur beldesi'' haline getiren ''sır'' bekli yeniden keşfedilir!

''BİZ TÜRK VE KÜRT KARDEŞLİĞİNİ SAVUNUYORUZ''

Nitekim HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar