Hilafet boşluğu dolmadan Müslümanlar huzur bulamaz

Bu tespiti benden başka kimse yapamıyor” diyecek kadar megaloman değilim. Ama İslam dünyasını saran ateşin sahipsizlikten kaynaklandığını neden kimse dile getirmiyor? Gerçi, “Sistem krizi...” dediğinizde...

Bu tespiti benden başka kimse yapamıyor” diyecek kadar megaloman değilim.

Ama İslam dünyasını saran ateşin sahipsizlikten kaynaklandığını neden kimse
dile getirmiyor?

Gerçi, “Sistem krizi...” dediğinizde, “Erdoğan’ı başkan yapmak istiyorsunuz” diyenler, siz “Hilafet boşluğu...” demeden “Şimdi de Erdoğan’ı halife yapacaklar” diye yumurtlamazsa çok şaşırırım...

Ne yapacağız peki?..

Bu şirretliklerden korkup gerçekleri dile getiremeyecek miyiz?

Kefareti biz ödüyoruz...

Hilafetin 3 Mart 1924’te suni gerekçelerle kaldırılması Türkiye için bir ‘harakiri’ idi. Ama bu aynı zamanda bütün İslam alemine de Haçlı Seferleri’nin bile başaramadığı bir zulüm oldu.

Peki sonuç?..

İslam dünyasının şu haline bakar mısınız?

“İnkılaplara gölge etmesin” diye yapılan ‘ilga’nın kefaretini bugünkü Müslümanlar ve İslamiyet ödüyor.

Günümüz dünyasında uzaktan kumandalı entrikalardan uzak, huzur içinde yaşayan bir İslam ülkesi gösterebilir misiniz?

Gazze’de yıllardır Müslümanlara reva görülen zulmün binde biri onlara uygulansaydı dünya yine böyle süt
dökmüş kedi gibi mi davranırdı acaba?

‘Öldüren kahramanlar...’

Bölgemizdeki gelişmeleri çok iyi analiz eden iki yazarımız Ardan Zentürk ve Sevil Nuriyeva’nın önceki günkü Star’da dikkat çektikleri Havana Zirvesi, İslam dünyasında yıllardır örülen ‘ihanet kemerleri’nin ‘kilit taşı’dır.

Bu zirvede Katolik ve Ortodoks dünyasının liderleri “Birlikte İslam dünyasını iyi salladık” diyerek “çak” yapacak; birbirini kutlayacak!

Ve Patrik Krill, “Ortadoğu’da ezilen Hıristiyanların intikamını alan Kahraman Putin”in önünde bütün dünyanın saygıyla eğilmesini isteyecek!

Trajediye bakar mısınız?

Meydan o kadar boş kalmış ki asrın katilleri, “Asrın Kahramanı” diye yutturuluyor.

Bütün İslam âlemini temsil eden bir kurum olsaydı durum böyle mi olurdu?..

Bugün Filistin’de, Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da Müslümanlara her türlü zulmü uygulayan kravatlı simsarların, Haçlı çapulculardan farklı olmadığını kim söyleyecek?

İnşa ettikleri ‘sömürü medeniyeti’ni sanal surlarla korumaya çalışan batı dünyasına, “Onlar ‘mülteci’ değil, gasp ettiğiniz mağdurlardır. Kaçmakla kurtulamazsınız, birikmiş borçlarınızı ödeyin” diye kim haykıracak?

İran’a “Sen nasıl İslam ülkesisin ki, ‘Moskof’la kol kola Müslüman kırıyorsun” diye kim hesap soracak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar