'Hayır' için çocuk istismarına hayır

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte ekranlara yansıyan, “Ben de ‘Evet’ diyorum” görüntülerinde çocukların da yer almasını etik açıdan problemli bulmuş ve tepkimi sosyal medyada...

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte ekranlara yansıyan, “Ben de ‘Evet’ diyorum” görüntülerinde çocukların da yer almasını etik açıdan problemli bulmuş ve tepkimi sosyal medyada paylaşmıştım. (Sosyal hizmet ve eğitim dışında hiçbir reklam filminde çocuklara rol verilmemesi gerektiği kanaatindeyim.)

Ben “Evet” diyen çocuk görüntülerini eleştirirken bir baktık ki, CHP, “Hayır”ı kız çocukları üzerinden anlatmaya kalkmış.

Afişlerinde sevimli bir yavrumuz, “Geleceğim için hayır…” diyor…

Siz, kendi menfaatiniz için, o çocuğun geleceği için ne kadar hayırsız bir şey yaptığınızı biliyor musunuz?

Efendim, çocuk masumiyetinden istifade etmek için bu konsepti seçmişler!

Zulmü, yasağı çağrıştıran bir imajın, “masumiyet” ile nasıl bir uyumu olabilir ki?

***

Size bu fikri veren kim?

Kendi süfli menfaatleri için insan, vatan, din, iman, ahlak; aklınıza gelen her şeyi kullanan dizaynırınız FETÖ’nün aklı mı bu?

İstismar, en büyük çelişkidir

Bir taraftan 18 yaşındakilere seçilme hakkı verilmesine ateş püskür, öbür taraftan da çocuğu “Hayır” için kullan.

En büyük probleminizin samimiyetsiz siyaset olduğunu ne zaman öğreneceksiniz?

7 Haziran öncesinde, iktidara geldiğinizde ilk işinizin, muhalif medyaya el koymak olacağını ilan ettiniz.

Böyle düşünmeniz normal, bir kapta ne varsa dışına o sızar. Anormal olan, bu dışavurumdan sonra Kılıçdaroğlu’nun “basın özgürlüğü”nden, “tutuklu gazeteci”den filan bahsetmesidir.

Samimiyetsizlik çukurundaki istismar patinajınız bunlarla da sınırlı değil.

“Madem bu millet muhafazakarlığa prim veriyorsa onu da buluruz”dediniz ve belediye başkanı, milletvekili hatta cumhurbaşkanı yapmak için “en seçkin ve kullanışlı” muhafazakar adaylar ithal ettiniz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar