Haçlı kuşatması yarılmadan Ayasofya açılamazdı…

“AK Parti 18 yıldır iktidardaydı, Ayasofya’yı neden şimdi açtı” diye sorup, bundan da “siyasi yatırım” algısı üretenler, ya Türkiye’nin geçtiği süreçleri...

“AK Parti 18 yıldır iktidardaydı, Ayasofya’yı neden şimdi açtı” diye sorup, bundan da “siyasi yatırım” algısı üretenler, ya Türkiye’nin geçtiği süreçleri görmüyor, ya da Ayasofya’yı açmanın ne demek olduğunu bilmiyor.

İlk işi ezan yasağını kaldırmak olan Menderes’in, Ayasofya’nın mahzunluğuna da son vermek istemediğini mi sanıyorsunuz?

Veya sonra gelenlerin bu onuru yaşamayı istemediğini nasıl düşünebilirsiniz?

Hatta Özal, “Nasıl açabiliriz” diye araştırma yaptırmış ve kapatıldığı gibi; Bakanlar Kurulu kararı ile açılması kararlaştırılmıştı. Ama olmadı.

Erdoğan ise 1994 yılında İBB koltuğuna oturduğu günlerde verdiği, “İstanbul’da neler yapılmalı” konulu mülakatta, “Müslümanlar tekrar Ayasofya Camii ile buluşmalı” demiş bu hedefinden de hiç vazgeçmemişti. Ama başbakanlık günlerinde gelen taleplere “Zamanı var” diye cevap vermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar