Evlat nöbeti biterse HDP/PKK bayram eder

Koronavirüs dehşeti dünyanın gündemine oturdu. Gün boyu tartışılan nice problemler çözüldüğü için değil, her şeyin üzerini örtecek büyüklükteki bu felâket; diğerlerini unutturdu.

Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler de aynı akîbete uğradı. İdlib kriziyle başlayıp koronavirüs salgınıyla devam eden ağır gündem sebebiyle, hepimiz adına mücadele veren bu ailelerin unutulduğunu fark ettim. Nitekim bu arada bir aile daha evladına kavuştu, Hakkari’den gelen iki aile daha nöbete katıldı ama pek duyan olmadı.

Meslektaşlarımıza hatırlatmak için Diyarbakır’a giderek bu saygıdeğer aileleri ziyaret ettim. Sosyal medya sorumlumuz Hasan Aytekin’in yönetiminde gerçekleştirdiğimiz interaktif canlı yayınla, bütün anne ve babalara tek tek kamera tuttuk; kahreden hikayelerini Türkiye’ye aktardık. İzleyicilerimizden gelen, “Pes etmeyin; sonuna kadar arkanızdayız” mesajlarını da onlara ilettik ve mutlu oldular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.393 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.760 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 515 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar