Eski Diyarbakır'a kilit vuruldu!

Diyarbakır'da geçen hafta ertelenen toplu açılış töreni dün gerçekleşti.Yapılan yatırımlar, açılan yollar, TOKİ'nin yaptığı evler vs. yurdun her köşesinde yaşanan manzaralar...

Diyarbakır'da geçen hafta ertelenen toplu açılış töreni dün gerçekleşti.

Yapılan yatırımlar, açılan yollar, TOKİ'nin yaptığı evler vs. yurdun her köşesinde yaşanan manzaralar olduğundan, üzerinde durmayacağım.

Dün Diyarbakır'da şahitlik ettiğimiz asıl önemli ''icraat'', ''Eski Diyarbakır''a vurulan ''kilit''tir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'ndaki mitingde yaptığı ''Diyarbakır Cezaevi'ni müzeye dönüştürüyoruz'' müjdesi, bence bu bölgede yapılabilecek en zor ama en önemli icraattır.

Çünkü terör örgütüne ''eleman'' yetiştirme merkezi gibi bir fonksiyon yürüten Diyarbakır Cezaevi'ne ''kilit'' vurulması, devletteki çok önemli bir zihniyet değişiminin tescilidir.

Çünkü bu kilit, rejimin güvenliğini; milleti birbirine kırdırmak üzerine bina eden sakat anlayışa vurulmuş bir ''kilit''tir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.389 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar