Dün Ankara’da çok önemli iki şifre verildi

Aslında herkes hangi ismin açıklanacağını biliyordu. Nitekim sayın Ömer Çelik o ismi açıklamak için kürsüye çıktığında ekranlarda, “Ömer Çelik, Binali Yıldırım...

Aslında herkes hangi ismin açıklanacağını biliyordu. Nitekim sayın Ömer Çelik o ismi açıklamak için kürsüye çıktığında ekranlarda, “Ömer Çelik, Binali Yıldırım ismini açıklayacak” KJ’leri yer alıyordu.

Bunu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu ile anlaşamadı, yerine sözünden çıkmayacak bir isim getirdi” şeklinde okumak yanlı ve sığ bir değerlendirme olur.

Peki bu değişiklik ne anlama geliyor...

Aslında bunun şifrelerini Sayın Ömer Çelik ve Sayın Binali Yıldırım dünkü konuşmalarında verdiler:

İki konuşmadaki iki kritik ifade, “Sayın Cumhurbaşkanı ile AK Parti arasında bir milim bile mesafenin olmadığı”, hedef ve yöntem bakımından “tam uyumlu” bir sürecin başladığını söylüyor.

Hangi yöntemle hangi hedefe?..

Bu değişikliğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü dinleyeceği bir başbakan aramasından ibaret olduğunu iddia edenler, sadece meseleye ne kadar düşük profilden baktıklarını gösteriyorlar aslında. Çünkü, varsayalım ki Sayın Erdoğan hükümetle bazı problemler yaşıyordu ve artık yaşamayacak.

Peki Sayın Erdoğan’ın görev süresi dolduktan sonra ne olacak?

Her cumhurbaşkanının bu şansı bulabileceğine kim kefil olacak?

Cumhurbaşkanı ve başbakan hep aynı siyasi görüşe mensup kişiler mi olacak?

Ülkenin yaşayacağı krizleri tahmin edebiliyor musunuz?

2000 yılında “tarafsız” diye bulup getirilen silik bir bürokrat olan Sezer üçüncü turda zor seçildiği halde, kendisini cumhurbaşkanı yapan Başbakan Ecevit’e kitap fırlattı.

Ya halk seçmiş olsaydı...

Sayın Ecevit’i tekme-tokat salondan çıkarırdı herhalde.

Yani, şu anda Sayın Erdoğan’ın bir uyum problemi olmasa bile Türkiye’nin çok daha derin kitapçık krizleri yaşamaması için bu sistem arızasının en kısa sürede giderilmesi gerekir.

İşte bu “köklü çözüm” sürecinin bundan sonra çok daha hızlandığını göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 513 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar