Dikkat... Artık, “bekar” değilsiniz...

Çok farklı bir seçim oldu...Millet yine tam zamanında neşterini vurdu.  Sonuçlar kimini üzdü, kimilerini de sevindirdi. Ortaya koyduğu tablo ile herkese bir şeyler anlatmaya çalışan halk en acı...

Çok farklı bir seçim oldu...
Millet yine tam zamanında neşterini vurdu. 

Sonuçlar kimini üzdü, kimilerini de sevindirdi.

Ortaya koyduğu tablo ile herkese bir şeyler anlatmaya çalışan halk en acı uyarıyı AK Parti’ye yaptı ve beklemedikleri bir anda iktidardan indirdi.

Elbette AK Parti bu uyarı üzerinde uzun uzun düşünecek, tahlil ve tetkiklerden sonra teşhisini koyacak ve tedaviye girişecektir. Zaten bunu yapamazsa bir daha tek başına iktidar yüzü göremeyecek, “o eski günler” şarkılarda kalacaktır.

Artık bir günah keçisi yok

12 yıldır AK Parti tek başına iktidara geliyor,  çelmelere takılmadan millete hizmet etmeye çalışıyordu.

Diğer partiler ise sorumsuz muhalefet olmanın rahatlığı ile iktidarı engellemek için gerektiğinde yıkıcı ve terörist uzantılarla iş birliği yapmaktan bile imtina etmiyordu.

Bu gelenek 7 Haziran’da bozuldu. Millet, tek başına ülkeyi yönetme görevini hiçbir partiye vermedi.

İstismar muhalefetine alışanlar artık ağızlarını her açtıklarında, “iktidar partisi...” diye söze başlayabilecekleri bir günah keçisi yok.

Ve iktidar partisinin 12 yıldır taşıdığı yük, bu seçimde diğer partilerin omuzlarına ağır bir sorumluluk olarak döndü.

Yani, seçmenin mesajını tersten okursak; yönetim sorumluluğunu bütün partilere verildi...

Aylardır methiyeler düzülen “koalisyon hayali” şimdi gerçek oldu; hayırlı olsun!..

Ama bu kadar yıldır yıkmaya, devirmeye alışanların, bu alışkanlıklarından kurtulup yapıcı bir formata geçmeyi başarabileceklerinden emin değilim.

Merhum Turgut Özal’a kan kusturan, siyasi nezaketi bile çok görerek,”Çankaya’daki zat” diye bahseden Demirel, Aydın’da bulunduğu sırada Özal’ın vefat haberini alınca yanındakilere yansıyan ilk tepkisinin, “Başımıza iş açtı” şeklinde olduğu söylenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.389 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar