CHP ve diğerleri, HDP/PKK konusundaki tavrını artık netleştirmeli

Kürtler HDP’yi, 2015 ve 2019 seçimlerinde “PKK’ya destek verme” diye net olarak uyarmıştı.  Ama onlar yine bildiklerinden şaşmadılar. Aslında yapabilecekleri çok fazla bir şey de yoktu!

Siz terör örgütünün kucağında büyürseniz, Kandil’in talimatlarıyla yürürseniz, örgütten bağımsız bir politikayı isteseniz de rüyanızda görürsünüz. 

Yalan mı?.. 

HDP’yi, CHP ve yandaşları taşıdı

7 Haziran 2015’te AK Parti’yi düşürmek için, diğer bütün partilerle oluşturulan “FETÖ çimentolu şer ittifakı”nın adı “demokratik siyaset” idi. “HDP Meclis’e girecek ve terör bitecek”ti. Aydın Doğan medyası önderliğinde yürütülen sazlı-sözlü PR seferberliğiyle kahramanlaştırılan Demirtaş, “PKK’ya silah bıraktırabilecek tek kişi benim” diye bas bas bağırdı. Neticede aslen Kandil’in siyasi uzantısı olan HDP, Cumhuriyetçi (!) CHP ve demokrat laik(!) yandaşlarının; batıdan verdikleri yoğun destek sayesinde barajı aşabildi. Bunu çok iyi bilen gölge genel başkan, “Bize emanet oy vererek, demokratik siyasetin önünü açmamızı isteyenleri mahcup etmeyeceğiz” demişti. Demişti ama hemen aradan da Kandil’den balyozu yemişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.388 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar