Bunun adını da koyalım, ‘Yeni Cumhuriyet’ diyelim...

Bir zamanlar çok ateşli “İkinci Cumhuriyet”çiler vardı. Hatırı sayılır birçok liberal, “Bu cumhuriyet millete değil, devlete dayanıyor. Vesayetler devre dışı bırakılmalı, halkın...

Bir zamanlar çok ateşli “İkinci Cumhuriyet”çiler vardı. Hatırı sayılır birçok liberal, “Bu cumhuriyet millete değil, devlete dayanıyor. Vesayetler devre dışı bırakılmalı, halkın egemen olduğu bir yapı hakim kılınmalı” diyorlardı. 

Bu tartışmaların peşinden başlayan Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını da bize “vesayetten arınma” diye yutturmuş, desteklemeyeni de vesayetçi ilan etmişlerdi.

Meğer bu ateşli “İkinci Cumhuriyet” tartışmaları “cambaza bak” aldatmacasından ibaretmiş.

Bir taraftan kulağımıza “tam demokrasi” masalları fısıldanırken, diğer taraftan da “tam işgal” planları yapılıyormuş.

Mevcut yönetime “diktatörlük” diye savaş açanların meğer aslında FETÖ hıyanet örgütünün lejyonerleri olduğunu hayretle gözlemledik.

Neredeyse “kaliteli Cumhuriyet” derken elimizdekini de kaybedecektik.

Çünkü 15 Temmuz’da millete toslayan hıyanet treninin aslında yıllar önce yola çıktığını öğrendik.

TSK’daki uzun metrajlı hain planlarına engel olarak gördükleri dindarları, 28 Şubat sürecinde laik askerlere ayıklatan FETÖ’cüler, açılan kadrolara da takıyye ile boyayarak “laik” kılığına soktukları yandaşlarını yerleştirdi.

“Dindar” olmayan engellere ise “vesayet” numarasıyla “Balyoz” vurdular. 

Dolayısıyla, “TSK’daki vesayet, FETÖ sayesinde temizlendi” iddiaları, FETÖ’nün yaydığı bir safsatadır. Balyoz ve Ergenekon’da vesayetçiler değil, FETÖ’nün önünü tıkayanlar ayıklandı.

Yani, en büyük vesayet unsuru olup da FETÖ ile darbe işbirliği yapanlar yerinde kaldı, hatta rütbe aldı.

Sonuç itibariyle “İkinci Cumhuriyet”e boyanmış trenin yolculuğu, 15 Temmuz’da FETÖ’nün taşeronluğunu yaptığı “Cumhuriyet işgali”ne dönüştü ama çok şükür ki püskürtüldü.

Şimdi artık “İkinci Cumhuriyet”ten de o meşhur “demokrat”lardan da eser kalmadı. 

“Halka götüreceğiz” dedikleri Cumhuriyet’i helake giderken son anda kurtardık.

Cumhuriyet’i kim kurtardı?

Peki bu Cumhuriyeti, uçurumun tam kenarından kim kurtardı?

FETÖ’nün işgal oyununa perde olan bu “İkinci Cumhuriyetçiler” mi, rejim bekçiliği kisvesi altında din düşmanlığı yapanlar mı yoksa Atatürkçülüğü, süflî amaçları için maymuncuk olarak kullanan istismarcılar mı?.. 

Hayır hayır... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar