Bu da İsrail ile anlaşmaya DAEŞ tepkisi!..

Dün gündem toplantımızda İsrail ile varılan mutabakatın yansımalarını konuştuk. Haber Müdürümüz Efe Erdem, anlaşmadaki önemli ayrıntılara dikkat çekti. Özellikle mutabakat metninde yer alan...

Dün gündem toplantımızda İsrail ile varılan mutabakatın yansımalarını konuştuk. Haber Müdürümüz Efe Erdem, anlaşmadaki önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Özellikle mutabakat metninde yer alan “istihbarat paylaşımı” ifadesi üzerinde durulması gereken bir husustu.

Diplomatik kaynaklar bu ifadeyi şöyle açıklıyordu:

İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin, DAEŞ, PYD/PKK ve FETÖ’ye çok ciddi yansımaları olacak.

Çünkü...

FETÖ’nün iki büyük destekçisi olan Amerikan Neoconlar ve İsrailli muhafazakarlardır ve bu anlaşmanın ardından İsrail, FETÖ hakkında bilgi paylaşımı yapacak ve bu örgütün faaliyetlerine desteğini kesecek.

Diplomatların dikkat çektiği bu ayrıntı FETÖ’nün bu anlaşmaya niçin bu kadar büyük tepki gösterdiğini de izah ediyor aslında.

Ayrıca Suriye’de çok iyi bir istihbarat tabanına sahip olan İsrail, PYD faaliyetleri hakkında Türkiye ile istihbarat paylaşımında bulunacak.

İsrail’in DAEŞ fobisi 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar