Arşiv, “Temel Bey çok fena yalan söyledi” diyor

Star Gazetesi Yazarı Nuh Albayrak’ın bugünkü (20.04.2022)''Arşiv, “Temel Bey çok fena yalan söyledi” diyor’’ başlıklı yazısı.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu "Suriye'yi karıştıran ilk adımları Türkiye attı" demiş!

Yuvarlak masada Temel Bey'in karşısında oturan Davutoğlu, o dönemin dışişleri bakanıydı ama bir düzeltme yaptığını hatırlamıyorum. O halde gelin bu talihsiz beyanları; asla unutmayan ve yalan konuşmayan "arşiv"e soralım:

Tunus'ta, fakir ama onurlu genç M. Buazizi'nin 4 Ocak 2010 günü kendini yakmasıyla başlayan olaylar hızla tırmanmış ve 24 yıldır Tunus'u yöneten Z. Abidin Bin Ali, 24 gün bile dayanamayarak 14 Ocak'ta kaçmıştı.

Bu olay ilk devrilen domino taşı olmuş, "Arap Baharı" diye yutturulan kasırga sadece 33 günde Mısır, Yemen ve Bahreyn'i dolaşarak 17 Şubat'ta Libya'ya ulaşmıştı!

HER YER TARUMAR... BU NASIL BAHAR?
Onlarca yıllık diktatörleri, tanklı tüfekli darbelerden daha hızlı deviren bu yöntemi mercek altına almış ve tespitlerimizi, 24 Şubat 2011 tarihli Türkiye gazetesinde "İşte dünyayı karıştıran adam" başlığıyla yayınlamıştık.

Temel Bey'in tanımadığı bu adam, "Silahsız darbe"nin kitabını yazmış bir sosyolog ve siyaset bilimci olan Gene Sharp idi. Emperyalizmin sanal sabotajcısı, birçok ülkede tezgâhladığı "renkli darbeler"de kullandığı "Sosyal medya üzerinden eylem düzenlemek, öğrencileri gösterilere çekmek, ülke liderini 'diktatör' ilan etmek" gibi taktikleri, "Arap Baharı" estirdikleri ülkelerde de aynen uyguluyordu!

Yani etrafımızda dolaşan yangının fitilini de Gene Sharp ateşlemişti. 198 maddelik "şiddet içermeyen silahlar" listesi; elden ele dolaşıyor, belirlediği semboller, sloganlar ve örgütlenme modelleri internet ve cep telefonu ile herkese ulaşıyordu.

TEMEL BEY, BAKIN SURİYE'Yİ KİM KARIŞTIRMIŞ...
Libya'da biraz oyalanan "kasırga" 15 Mart 2011 günü Suriye'ye sıçramıştı.

Türk medyasının "Kaddafi bulunacak mı" merakıyla Libya'ya kilitlendiği günlerde, bu acı gerçeği "Ateş kapıda" manşetiyle şöyle dile getirmiştik:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar