Bu operasyona değil, altına gizlenen oyunlara karşıyız

Operasyondan bir gün önceki yazımda, Esad’ın 7 yıldır Suriye’de katliam yaptığını, yüzlerce defa kimyasal silah kullandığını hatırlatarak, “Neden şimdi?” diye sormuş, ABD ve iki...

Operasyondan bir gün önceki yazımda, Esad’ın 7 yıldır Suriye’de katliam yaptığını, yüzlerce defa kimyasal silah kullandığını hatırlatarak, “Neden şimdi?” diye sormuş, ABD ve iki müttefikinin bu operasyonu Guta mazlumları için değil, kendileri için yapacaklarını iddia etmiş, kimin neyi hedeflediğini yazmıştım. 

Ve vurdular. 

Önce Macron, Putin’i aradı, “Sizi üzmeyecek sınırlı bir operasyon olacak” dedi ve vurulacak yerleri söyledi. Putin de bu bilgileri Esad’a verdi. 

Atılan 100 füzeden, zararsız mekanlara düşen birkaç tanesi dışında kalanlar, SSCB’den kalma savunma sistemi ile imha edildi. 

Ve hemen sonrasında en üst seviyeden özür diler gibi, “Devamı yok” açıklaması yapıldı. 

 

Kahraman Trum
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar