1 Mart Tezkeresi’ne kim; neden 'Hayır' dedi?

Milli Görüş orijinli AK Parti, daha ilk günden itibaren batıya karşı önyargılı olmadığını, tam aksine; yoğun işbirliğini hedeflediğini ortaya koydu. Henüz parlamentoya giremeyen Erdoğan, AK...

Milli Görüş orijinli AK Parti, daha ilk günden itibaren batıya karşı önyargılı olmadığını, tam aksine; yoğun işbirliğini hedeflediğini ortaya koydu.

Henüz parlamentoya giremeyen Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak, neredeyse bütün batı başkentlerini dolaştı ve “geçmişte ne olup bittiğine bakmadan iyi ilişkiler kurmak” için sağlam temeller attı.

Nitekim ilk el atılan konu üyelik sürecinin hızlandırılması oldu.

ABD ile işbirliğinin de geliştirilmesi gerekiyordu.

İlk önemli adım 1 Mart Tezkeresi oldu.

AK Parti iktidarının daha 3. ayında ABD Irak’a saldırmıştı. Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için bizim de orada olmamız gerektiğini düşünerek, tezkerenin Meclisten geçmesini istiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.388 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar