Wilders’ın ekmeğine yağ sürmek

Reis, Almanya’dan sonra; Hollanda’ya da “Eyy Hollanda! Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi. Önüne gelene “Nazi” diyor. Bu kez de Mevlüt Çavuşoğlu’nun...

Reis, Almanya’dan sonra; 
Hollanda’ya da “Eyy Hollanda! Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi. 
Önüne gelene “Nazi” diyor. Bu kez de Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş izninin iptal edilmesine atarlandı. 
“Hitler Almanyası”nı zihnindeki başkanlık sistemine, yakın dönemde “referans” gösteren bir liderin, ona buna şimdi “Nazi” diye çıkışması enteresan. 
Geçen yıl başında hatırlarsınız “Hitler’in başkanlık sistemini” siyasi konuşmalarında gözünü kırpmadan örnek gösteren RTE, bu nedenle dünya basının diline düşmüştü. 
Time, “Türkiye Cumhurbaşkanı Adolf Hitler’e benzemek istiyor” diye yazmıştı. 
Daily Telegraph; Erdoğan’ı “anayasal reformlar için Hitler Almanyası’nı dünyada ilk kez pozitif rol modeli olarak kullanan lider” ilan etmişti. 
İtalya’da Il Giornale “Erdoğan’ı artık fren tutmuyor. Başkanlık modeli Hitler” demişti. Corriere della Sera daha ileri giderek, “Führer, Sultan’ın hoşuna gidiyor. O, bundan hicap duymuyor” ifadelerini kullanmıştı. 
Bunlar yaşandı. Rüyamızda görmedik. O zaman da yazmıştım... Şimdi tam.. referanduma sunulan “anayasal reformlar” için Hitler’i vaktiyle örnek vermekten çekinmeyen Erdoğan’ın, bakanlarının/kendisinin konuşmalarını engelleyen ülkelere “Nazi” göndermesiyle saldırması, insana “Bu ne pehriz, ne lahana turşusudur?” dedirtiyor. 
Her gün “Tanrım aklıma mukayyet ol!” diye uyandığımız bir dönemde, hikmetinden sual olmaz böylesi garip paradokslar da var. Not etmeden geçemedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 558 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 211 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 72 Okunma Diktatörler neden seçim sever? 17 Mart 2024 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar