Trump’la ‘şeytani mutabakat’

Skandallarla dolu ilk yılını Florida sahillerinde aynı zamanda otel ve sırf üyelerin girebildiği bir kulüp olan Mar a Lago malikânesinde kutlamaya hazırlanan Trump, hesapta olmayan bir gol yedi ve son anda bir “hükümet...

Skandallarla dolu ilk yılını Florida sahillerinde aynı zamanda otel ve sırf üyelerin girebildiği bir kulüp olan Mar a Lago malikânesinde kutlamaya hazırlanan Trump, hesapta olmayan bir gol yedi ve son anda bir “hükümet kapanması” krizi ile karşılaştı.
ABD’de “government shutdown/hükümet kapanması” olarak adlandırılan kriz bir kamu grevi gibi...
Göçü ilgilendiren konularda Demokratlarla çıkan anlaşmazlık yüzünden bütçe tasarısı senatodan geçmeyince bu durum ortaya çıktı. Aşamalı bir tırmanmayla kamu hizmetleri ve kamu ödemelerinin durdurulmasını öngören kriz, pratikte devletin felci demek.
Trump, yazıya oturduğum saatlerde, “Kışlık Beyaz Saray” olarak da adlandırılan Mar a Lago’ya hareketini ertelemiş ama iptal etmemişti. Katılanların çift başına 100 bin dolar ödedikleri ve Başkan’la aynı masada oturacakların ise 250 bin doları gözden çıkardıkları bir organizasyonun iptali zor çünkü.
Bu durumda başkentte “hükümet kapanırken”, Trump destekçileriyle “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” kıvamında bir kutlamada buluşacak.
Trump döneminin tezatlarını bundan iyi sergileyen bir tablo olamaz...
 
Bile bile lades
Washington’da kaos... Florida’da vur patlasın, çal oynasın kutlama...
2020 Başkanlık yarışına katkı niyetine 100 bin dolarlık biletlerle düzenlenen, para ve de şampanyanın su gibi aktığı bu “1. yıl resepsiyonu”, Başkan’ın “devlet” kavramından ne denli uzak olduğunu gösteriyor.
Bir yılda Beyaz Saray’da tek “devlet yemeği/resepsiyonuna” ev sahipliği yapmayan New Yorklu emlak kralı Trump’ın her tarafından gö...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 66 Okunma Diktatörler neden seçim sever? 17 Mart 2024 | 164 Okunma Ortadoğu’nun çileli kadınları 10 Mart 2024 | 74 Okunma Diktatörler muhaliflerden neden korkar? 03 Mart 2024 | 100 Okunma Muhalefetten ölmek 25 Şubat 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar