O kanlı meydan

"Sinsi köktencilik, pervasız bir hoşgörüsüzlük, rejimle uzlaş-mayan ve de eleştiren basına sistemli baskılarla özdeşleşen Erdoğan’ın ‘İslam demokrasisi’, gerçek bir siyasi...

"Sinsi köktencilik, pervasız bir hoşgörüsüzlük, rejimle uzlaş-mayan ve de eleştiren basına sistemli baskılarla özdeşleşen Erdoğan’ın ‘İslam demokrasisi’, gerçek bir siyasi palavra çıktı” diyor Roberto ToscanoLa Stampa sütunlarında ve ekliyor: 
“Türk demokratları, Erdoğan ve AKP’nin sahici doğasını görmekte geciktiğimiz için bize (Batı’ya) haklı olarak sitem içinde. Ama her türlü muğlaklığın artık sonuna gelindi. Türkiye maalesef sadece Avrupa’nın ufkundan yok olmak tehlikesiyle değil, aynı zamanda giderek büyüyen bir İslamcılık ve otoriter milliyetçilik alışımına kaymak tehdidiyle karşı karşıya…”

‘RTE ülkesine ihanet ediyor’ 
La Stampa başyazarlarından olan Toscano, “Erdoğan ülkesine ihanet ediyor” başlığını çıkarmış yazısına ve hemen ilk satırlarda; “Türkiye, etnik, dini bölünmeler ve otoritarizmlerle parçalanan Ortadoğu’ya döndü” saptamasını yapıyor. 
Cumartesi Ankara’daki gar meydanını kan gölüne dönüştüren vahşet, Batı medyasında kısaca böyle, “Türkiye’nin Ortadoğulaşması/ Ortadoğu’ya dönmesi” olarak yorumlanıyor. 
Uluslararası basın iki yıl öncesinin Gezi olaylarını, “Türk modelinin sonu” diye not etmiş, kayda düşmüştü. 
Ankara katliamıyla bir “level atlandı(!)”… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 560 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar