Mısır’ın derdi bizi gerdi

Mısırlı yazar Ghada Abdel Aal; “Müslüman Kardeşler’le askeri rejim sonunda anlaşır. Mursi, yol arkadaşlarıyla birkaç yılda serbest kalır” diyor ve devam...

Mısırlı yazar Ghada Abdel Aal
“Müslüman Kardeşler’le askeri rejim sonunda anlaşır. Mursi, yol arkadaşlarıyla birkaç yılda serbest kalır” diyor ve devam ediyor: 
Mübarek gibi tıpkı! Başta ona da ölüm cezası istenmişti ama öyle anlaşılıyor ki serbest kalacak. Mursi’ye de eninde sonunda bir sağlık nedeni bulurlar. Bir cumhurbaşkanını asmazlar. Böyle bir teamül hiçbir ‘reis’in işine gelmez. Uluslararası toplum da buna göz yummaz.” 
Oyunu seçimlerde “Müslüman Kardeşler” için kullanan Ghada Abdel Aal buna rağmen, Sisi-Mursi arasındaki “intikam tiyatrosuna” “halkın mesafeyle yaklaştığını” söylüyor, ardından ekliyor: 
“Bunun adalet olmadığının farkındayız. Mursi’yi ölüm cezasına çarptırmanın bir gerekçesi olmadığını biliyoruz. Ama İhvan rejimle el sıkışır, biz ezilmeye devam ederiz!”

Kahire ‘kayıtsız’ 
Türkiye’de fırtınalar koparan “Mursi’ye idam kararı”; Mısır’da meğer “mesafeyle” karşılanmış... 
Bunu söyleyen yalnız Ghada Abdel değil. 
“Tahrir”in gelişini önden gören bir yönetmen ve yazar olarak tanınan Khaled Al Khamissi de aynı tespiti yapıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 66 Okunma Diktatörler neden seçim sever? 17 Mart 2024 | 164 Okunma Ortadoğu’nun çileli kadınları 10 Mart 2024 | 74 Okunma Diktatörler muhaliflerden neden korkar? 03 Mart 2024 | 100 Okunma Muhalefetten ölmek 25 Şubat 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar