Johnson’un şiiri

En az Alman komedyen Böhmermann’ınki kadar beter olan Johnson’un“hakaretamiz şiiri”ni, Erdoğan gördü mü ve bu şiire ne dedi, ne yapmak niyetinde bilmiyoruz. Eski Londra Belediye...

En az Alman komedyen Böhmermann’ınki kadar beter olan Johnson’un“hakaretamiz şiiri”ni, Erdoğan gördü mü ve bu şiire ne dedi, ne yapmak niyetinde bilmiyoruz. 
Eski Londra Belediye Başkanı’nın “Erdoğan şiiri” piyasaya çıkalı beri, Ankara’ya sessizlik hâkim. 
Böhmermann krizinde şimşek hızıyla Dışişleri’ne çağrılan Alman büyükelçisi örneğinde görüldüğü gibi Büyük Britanya sefiri Dışişleri’ne davet edilmedi. 
Erdoğan’ın Johnson’a da dava açma girişiminde olduğuna dair bir haber gelmedi. 
Neden? 
Boris Johnson çünkü büyük lokma. 
Böhmermann gibi 2. sınıf bir komedyen değil.

Hakaret borsasında tırmanış 
Müslüman Sadık Han yerini alana dek iki dönem Londra Belediye Başkanlığı’nı yapan Johnson, Muhafazakâr Parti’nin en etkili liderlerinden biri. BaşbakanCameron’un partideki bir numaralı rakibi. 
“AB üyeliğine tamam mı devam mı” şeklinde özetlenebilecek İngiltere’nin “Brexitreferandumu” üzerinde parti içinde bölünen iki kampın liderliğini yapan bu iki isim -Johnson ve Cameron- ölesiye yarıştalar. 
Cameron, “AB’ye evetçiler”in liderliğini üstlenirken; Johnson “AB’den kopuş” yani“Brexit”in başını çekiyor. Brexit’in kazanması durumunda koltuğunu yitirecek olan Cameron’un yerine gelecek lider sayılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 179 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 560 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 211 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar