EXPO 2015’e Türk kültürü damgası…

İzmir bugün Milano’nun yerinde olabilirdi. İtalya gibi turizm, kültür-sanat, gösteri konularında kendini dünyaya kanıtlamaya hiç ihtiyacı olmayan bir ülkeye dahi “Expo 2015”, şu kriz zamanında bir...

İzmir bugün Milano’nun yerinde olabilirdi. İtalya gibi turizm, kültür-sanat, gösteri konularında kendini dünyaya kanıtlamaya hiç ihtiyacı olmayan bir ülkeye dahi “Expo 2015”, şu kriz zamanında bir doping gibi geldi. 
“Made in Italy” markası, ilk iki gününde Expo’yu gezen 500 bin konukla yeni bir itiş ve ivme kazandı. Etkinliğin süreceği altı ay boyunca Milano’ya 25 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. Biletler “39 Avro” olmasına rağmen şimdiden 11 milyon adet satıldı. 
İzmir’in kaçırdığı fırsatlar bunlar. 
Ne ki Expo’nun açılış günü Türk pavyonunda olanlara bakınca, insan bir yandan da “İyi ki olmamış! İyi ki Expo İzmir’e gelmemiş” diye düşünmeden edemiyor. Dakika bir gol bir… 
Açılış günü Expo’nun ilk ve tek kazası Türk pavyonunda oldu. 
İtalyan medyasında anlatılanlara göre, Türk pavyonundan düşen metal bir parçayla 24 yaşında bir Arnavut kadın yaralandı. Kadın hastanelik oldu. 
Bizim “penguen” basınında “Milano Expo 2015’e Türk kültürü damgası” başlığıyla tanıtılan “pavyon”, yarım gün, bir gece kapatıldı ve güvenlik kordonu altına alındı. 
Kazanın nedeni olarak Türk pavyonunun apar topar yapılması gösterildi. 
İzmir, Milano’ya yarışı kaybedince, malum Ankara önce “Küstüm. Expo’ya katılmıyorum!” yapmış; sonra ne olduysa fikir değiştirip Milano’da bulunmaya karar vermiş; bu sebeple ayaklar bir pabuca girmiş, hazırlıklar şişirilmişti. 
Sonuç… özgüveni yüksek bir rakip olarak “Expo”ya büyük iddialarla talip olan ülkenin, 13 kilometrekarelik sergi alanının en derme çatma yapısıyla ortaya çıkması oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 561 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar