Erdoğan farkı

Türkiye trajik olduğu kadar gerçeküstü bir ülke. Ankara katliamının ardından aralarında Şahan Gökbakar gibi ünlülerin de bulunduğu bazı kesimler “Bizde de Fransa’da olduğu gibi...

Türkiye trajik olduğu kadar gerçeküstü bir ülke. 
Ankara katliamının ardından aralarında Şahan Gökbakar gibi ünlülerin de bulunduğu bazı kesimler “Bizde de Fransa’da olduğu gibi dünya liderlerinin katıldığıgeniş katılımlı teröre lanet dayanışması yürüyüşleri niye yapılmıyor? Bizim başımızkel mi” geyiğine girdi. 
İvedik-Gökbakar’ın “Fransa’da olunca karşısında tüm liderlerce kol kola yürünen terör, neden Türkiye’de olunca sadece telefonla kınanıyor? Bu ülke bu dünyada değil mi? Bu ülkede insan hayatının kıymeti aynı değil mi? Niye dünya liderleri kol kola Gar’dan Sıhhiye’ye yürümüyor?Biz ayrı dünyaların insanları mıyız” sözleri TV kanalları ve gazetelere “dünya liderlerine isyan/ayar” başlığıyla ciddi haber oldu. 
Öyle ki bu sözleri bugün “Google”a yazdığınızda binlerce başlık açılıyor. 
O derece “reyting”i yüksek ifadeler bunlar... 
O sebeple rastgele bir Recep İvedik sayıklaması deyip geçip gitmek mümkün değil...
Katliam için anma yürüyüşü düzenlemek isteyen sendikalara hemen anında Valilik engelleri çıkartılan bir yerde; “Dünya liderleri niye Paris’te olduğu gibi bizimle omuz omuza yürümüyor? Bu çifte standart değil mi?” abukluğunda soru yöneltilebiliyor. 
Bu soru yöneltilirken Hollande-Erdoğan rejimleri arasındaki farklar zerre hesaba katılmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 561 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar