Baykal’la Strasbourg’da geri sayım…

Deniz Baykal, emboli operasyonuna dek.. siyasetin ortasında olan bir isim. Son olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantıları için Strasbourg’a gidiyor. Ve Strasbourg dönüşü hastaneye kaldırılıyor. Strasbourg’da...

Deniz Baykal, emboli operasyonuna dek.. siyasetin ortasında olan bir isim. Son olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantıları için Strasbourg’a gidiyor. Ve Strasbourg dönüşü hastaneye kaldırılıyor.
Strasbourg’da kendisini son gören isimlerden biri, Avrupa’nın müze sinemalarından Odyssée’yi yöneten Faruk Günaltay.
Strasbourg’da geniş siyasi ve diplomatik çevresi ile bilinen Günaltay; Deniz Baykal ve CHP heyetindeki Haluk Koç, İlhan Kesici, Gülsün Bilgehan ile beraber perşembe gecesi kentin ünlü balık restoranı “L’Alsace à Table”da bir yemek yiyor.
Restoranın harika deniz ürünlerini deneyen duayen politikacının fizik kondisyonu o gece de her zamanki gibi sıradışı görünüyor ve masada herkese parmak ısırttırıyor. Baykal, hiçbir şekilde üç gün içinde “yoğun bakıma” girecek bir kişi izlenimi yaratmıyor. Bilakis, her zamanki gibi yaşından çok genç ve dinç duruyor.
Beklenebileceği üzere, bütün gece siyaset konuşuluyor. Önce Avrupa’daki sosyal demokrasinin encamı masaya yatırılıyor. Ufuk turunun ardından sıra Türkiye’ye geliyor.
Adalet yürüyüşüne başlangıçta “Canım işte herkes gelip yürüyor mu?” “cool”luğuyla yaklaşan ve mesafe koyan Baykal; Strasbourg’da 2.5 milyon insanın seferberliğinin önemini büyük tutkuyla anlatıyor.
Bunun, 2019 bahsini kazanmak için bir umut başlangıcı olacağına değiniyor. Son durağa koşarken
2019’u Deniz Bey, bir “son durak” ve “son şans” olarak tanımlıyor.
Eğer o seçimler kazanılmazsa, “herkesin kendi başının çaresine bakmak zorunda kalacağı bir sürece giril...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 558 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 211 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 72 Okunma Diktatörler neden seçim sever? 17 Mart 2024 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar