Baş aşağı yuvarlanışın resmi

Trump geleli düzineye yakın liderle görüştü... Theresa May, Trudeau ve Netanyahu’yu ağırladı. İslam dünyasından liderlerle de sıkı teşrik-i mesai yaptı.Buluştuğu ilk Ortadoğulu...

Trump geleli düzineye yakın liderle görüştü... Theresa May, Trudeau ve Netanyahu’yu ağırladı. İslam dünyasından liderlerle de sıkı teşrik-i mesai yaptı.Buluştuğu ilk Ortadoğulu lider Ürdün Kralı Abdullah oldu. 
“Model” kontenjanından öncelikle Erdoğan’a el uzatan Obama’dan farklı olarak; arıza çıkartmayan, uyumlu müttefik “Ürdün modeline” rağbet gösteren Trump; huzura önce Abdullah’ı kabul etti. 
En son geçen hafta da Velihat Prens Muhammed Bin Selman’la bir araya geldi. 
Şimdi sırada Mısır Devlet Başkanı Sisi ile yapacağı görüşme var. 
“Asrın lideri”miz sırasını bekleyedursun, Trump Beyaz Saray’da Ortadoğu’daki “öncelikli partnerleri”ni bir bir belirliyor. 
Uçan kuşla kavgalı TC liderine bu öncelikli dostlar arasında yer yok. 
Oysa ki Saray çevreleri, Başkanlık seçimini Hillary’nin kaybetmesine sevinmişti. Yüz binlerce dolar akıtılan lobilerle yolunu bulup “Trump reis”le meramlarını anlatacaklarını düşünmüş ve bu nedenle “Müslüman yasağı” için bile hiç “tıss” kelam etmemişlerdi. 
Yanıbaşımızdaki İran’dan örneğin yasağa tepki yağarken, “İslam dünyasının lideri” olmak iddiasındaki ülkenin lider kadrosundan hiç ses yükselmemişti. 
Beri yandan... 
Eski Kıta’ya “haçlı-hilal çatışmasıyla” abanılırken, bu ifadelerin Batı’nın geneline genişletilmesinden kaçınılmış ve “Müslüman yasağı” çıkışına rağmen ABD’nin adı “haçlılar” arasında asla geçirilmemişti... 
 
Sırada Çizme de var 
THY’yi “kabinde elektronik cihaz yasağı” kapsamına alan karar böyle bir ortamda geldi. 
Ankara’nın kendi dışında, İslam dünyasının genelini ilgilendiren ABD’nin ırkçı uygulamalarını sessizce sineye çekip alttan aldığı ve “üç maymunu oynayarak” karşıladığı; “sabreden derviş muradına ermiş” modunda, yeni yönetimle beyaz sayfa açmayı beklediği dönemde “şak” THY darbesi indi. 
Haberi biliyorsunuz. İstanbul’un da bulunduğu 10 Ortadoğu havalimanından (Kahire, Amman, Doha, Riyad, Cidde, Kuveyt, Abu Dabi, Dubai, Kazablanka) ABD’ye kalkan uçuşlarda, yolcular tablet ve de bilgisayarları yanlarına alamayacak. Bunları bagaja vermek zorunda kalacaklar. 
Uygulama THY, Emirates, Etihad, Qatar gibi iddialı Ortadoğu havayollarının candamarını kesecek. Uzun yolculuklarda, zamanlarını bilgisayarlarıyla çalışmak için kullanan yolcular, bu havayollarından vazgeçip başka havayollarına kayacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 66 Okunma Diktatörler neden seçim sever? 17 Mart 2024 | 164 Okunma Ortadoğu’nun çileli kadınları 10 Mart 2024 | 74 Okunma Diktatörler muhaliflerden neden korkar? 03 Mart 2024 | 100 Okunma Muhalefetten ölmek 25 Şubat 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar