Toplum ve dini sorular

Ramazan aylarında vatandaşlarımızın televizyon programlarında bizlere sordukları sorular bazen toplumun belli kesimlerinde eleştiriye sebep oluyor. Eleştirdikleri yön şu:

1. Aynı sorular sık sık soruluyor.
2. Bu sorulan sorular pek de basit sorular. Önemsiz sorular.
Vatandaşlarımızın bir kısmının bu şekilde düşünmesini yadırgamıyorum. Zira insanımızın bir kısmı, halkımızın dini alandaki genel bilgi birikimini çok iyi etüt edemediği için, aslında kendisine sorarsanız cevabını veremeyeceği bir çok soruyu absurd görebiliyor. Cevabını bildiğini sandığı bir çok konunun uzağındadır aslında.
Öncelikle şunu ifade edeyim: İnsanımız aynı soruyu yüz kez sorsa ben cevap vermeyi kendime görev biliyorum. Zira ya bilmiyor veya merak ediyor ki soruyor. Bu konuya benim bakışım böyledir. Soruların basit olmasına gelince: Siz akademik bir tartışmayı izlemiyorsunuz tv programında. Halka yönelik bir program izliyorsunuz! Siz ne tür soru bekliyorsunuz Allah aşkına. Vatandaş size Sibeveyhin, İbn Hişam'ın nahiv tahlillerini soracağını mı zannediyorsunuz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 38 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar