Sevgisiz insanlar

*****Şeyh Sadi, Gülistan'da şöyle der; Zalim ve fasık biri, bir Allah dostuna sordu: Hangi ibadet daha faziletlidir? Allah dostu cevap verdi: Senin için uyku. Çünkü sen uykuda olduğunda kimseyi incitemezsin. Üç Arkadaş...

*

*

*

*

*

Şeyh Sadi, Gülistan'da şöyle der;
Zalim ve fasık biri, bir Allah dostuna sordu:
Hangi ibadet daha faziletlidir?
Allah dostu cevap verdi: Senin için uyku.
Çünkü sen uykuda olduğunda kimseyi incitemezsin.
Üç Arkadaş Yola Çıktık Sevgi ve muhabbette en önde olanların en önemlilerinden biri olan Hz. Ömer'e bir kulak kabartın. Benim acizane anlatmaya çalıştığın "Allah için sevmek" işini bakın nasıl işliyor.
Hz. Ömer halife olunca geçim şartlarını pek değiştirmedi. Azla yetindi. Sahabenin ileri gelenleri kızına gittiler. Şöyle dediler. Babana telkin et de maaşını yükseltsin. Hz. Ömer'in kızı Hafsa, peygamberimizin eşiydi. Hz. Hafsa babasına bu teklifi yaptı. Babacığım, gelen gidenin, masrafın çoğaldı.
Biraz daha kendine para ayırsan dedi.
Hz. Ömer, "Kızım! Sen Resulullah'ın eşiydin.
Onun günlük geçimi nasıldı?" diye sordu. Hz. Hafsa, "Yetecek kadardı" dedi.
Bunun üzerine o deruni sorumluluğu ve ulaşılması zor hassasiyeti belleğimize kazıyan şu cümleleri kullandı:
"Bak kızım! İki arkadaşım (Hz. Peygamber ve Hz. Ebu Bekir) ve ben, üçümüzün hali aynı yola giden üç yolcuya benzeriz. Biri (Yani Hz.
Peygamber) varacağı makamına vardı. Diğeri de (Yani Hz. Ebu Bekir) onun yolunda yürüyerek birincinin yanına vardı. Burada üçüncü bir adam var. O da (yani kendisi) onlara ulaşmak istiyor.
Kızım! Fazla yükle gidersem onlara ulaşamam."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma Kim olursa olsun zulmetmeyin 06 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar