Merhametli ol ki merhamet göresin

Yeniden bir temizlenme ve arınma dönemi yaşamalıyız. Tek akıl, tek vicdan, tek ses ve tek yürek olmalıyız. Merhametten vazgeçmemeliyiz Hz. Peygamber (s.a.v.), "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim"...

Yeniden bir temizlenme ve arınma dönemi yaşamalıyız. Tek akıl, tek vicdan, tek ses ve tek yürek olmalıyız. Merhametten vazgeçmemeliyiz

Hz. Peygamber (s.a.v.), "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" buyuruyor.
İnsanın vicdanında var olan ama örselenmiş güzel ahlakı tamamlamak için. Demek ki, eksikler var. Bugün o eksikler daha da belirgin. Yeniden bir temizlenme, arınma dönemi yaşamalıyız. Yüreklerimizi, saflarımızı sıklaştırmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Tek akıl, tek vicdan, tek ses ve tek yürek olmalıyız.
İnsanlığın onurunu korumak için.
Ellerindeki kutsalları değiştirenlere, gönüllerinden "sevmek, merhamet etmek ve insan olmak" kavramlarını çıkarmış olanlara, görmeyenlere veya bu kutsalları göremeyenlere denecek fazla bir şey yok maalesef.
Hz. Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v.) ilk turfanda meyveyi gördüklerinde o yemişi yanındaki en küçük çocuğa verirdi.
(Müslim, Hacc, 85) Önce çocukları sevindirirdi.
Bir harbin sonunda vurulmuş bir çocuk gördü.
Kimin vurduğu belli değildi. Çocuk kimdi, belli değildi. O gün, bütün bir gün Hz. Peygamber (s.a.v.) mübarek ellerini göğe çevirdi ve "Ya Rabbi, ben bu çocuktan dolayı sana yöneliyorum.
Muhammed'in bundan haberi yoktu. Muhammed bundan razı değildir. Muhammed bu günahtan habersizdir."

SAVAŞTA BİLE AHLAKLI VE NAZİKTİ
Mazlumun, mağdurun, çocuğun dini ve ırkı sorgulanmaz ve sorulmaz. Onun yanında olunur, karşısında olunmaz. Kanı dökülmez, kanı dindirilir.
Gözü yaşartılmaz, gözyaşı dindirilir. Hiçbir kutsal 'çocuk öldür', diyemez. Medeni dünya bundan ne kadar uzakta!
Savaşmak zorunda olan ashabına -Hz. Ali'yetalimat veriyordu. "Kadın öldürmeyin, çocuk öldürmeyin, yaşlı öldürmeyin, kilise yakmayın, yeşillikleri koparmayın." Dünya bu ilkelerden ne kadar uzakta! Dünya bu güzelliklere ne kadar da yabancı düşmüş. Bir yanda medeni olduğunu, nazik olduğunu fısıldarken öte yanda ölüm kusanlara tebessümle bakanlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sen cennette insanlar ateşte mi? 29 Mart 2024 | 26 Okunma Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 106 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 45 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 206 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar