İmanı yenilemek

İman tazelenir mi? Yenilenir mi? "Evet"se nasıl olur bu? İman eskiyor mu ki tazelensin? Yığınla soru aklımıza gelebilir. İman eskimiyor aslında, iman ehli eskiyor, yıpranıyor. Düzeltilmesi gereken din değil, dindarlardır. ...

İman tazelenir mi?
Yenilenir mi? "Evet"se nasıl olur bu? İman eskiyor mu ki tazelensin? Yığınla soru aklımıza gelebilir. İman eskimiyor aslında, iman ehli eskiyor, yıpranıyor. Düzeltilmesi gereken din değil, dindarlardır.
Vahiy, yani din değişmediğine, değişmeyeceğine, tazelenmeyeceğine göre mümin kendini tazelemelidir.
Hayatını, yaptıklarını gözden geçirmek zorundadır. Bu nedenle de "Gelin dinimizi tazeleyelim" denmedi. "Gelin imanımızı tazeleyelim" dendi.
Şimdi saadet asrında bu cümlenin nasıl algılandığına bakalım.
Peygamberimizin dostlarından Abdullah bin Ravaha, sahabeden birini görünce, "Gel de bir saat Rabb'imize imanımızı tazeleyelim" derdi. Bir gün bu cümleye muhatap olan bir sahabi sinirlendi ve Efendimize şikâyet etti: "Ey Allah'ın Peygamberi, Abdullah insanları senin dininden uzaklaştırıyor. Sadece bir saatlik imana davet ediyor?" Efendimiz gülümseyerek şöyle cevapladı:
"Allah, ibn Ravaha'dan razı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 97 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 42 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 204 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma Zekât bir borçtur 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar