İdareci kardeşlerime hatırlatmalar

Dünyanın en zor işi insanlarla ilgili problemleri çözmektir. Zira insanoğlu nisyan ile maluldür. Hemen unutur. İyiliğinizi unutur. Hatanızı unutmaz. Çabuk dışlar, zor affeder.İdarecilerin insanlarla ilişkilerini...

Dünyanın en zor işi insanlarla ilgili problemleri çözmektir. Zira insanoğlu nisyan ile maluldür. Hemen unutur. İyiliğinizi unutur. Hatanızı unutmaz. Çabuk dışlar, zor affeder.
İdarecilerin insanlarla ilişkilerini düzenlerken çok hassas davranmaları gerekiyor. Zira zor kazandığı sempatiyi veya teşekkürü çabuk yitirebilir. İnsanoğlu maalesef böyle. İdareci kardeşlerimizle bugün hasbıhalde bulunalım. Bu tasnife işveren -ticaret erbabı- da dahil olabilir.
1- İnsanı ya ihsana alıştırmayın veya alıştırmışsanız ihsanı hemen kesmeyin. İhsanı azaltın. Dengeleyin. Ama bir anda kesmeyin. Yoksa ihsanda (taltifte) bulunduklarınız yarın şiddetli birer hasım kesilirler.
2- Sürekli size kendini empoze etmek isteyen ve sizin gözünüzü boyarken iş yaptığını ihsas ettiren ve ama samimi bulmadığınız kişilere karşı dikkatli olunuz.
3- İşyerinizde, köşede unutulmuş fazilet erbabını bulup çıkarın. Onları yetkilendirin. Sürekli belli insanların etrafında dolaşmayın.
4- Yakın dostlarınızı çok çabuk değiştirmeyin. Ama zarar veriyor veya samimiyetini yitiriyorsa tereddüt etmeyin. Allah daha iyisini lütfeder.
5- Bilin ki etrafınızdaki insanların yarısı bulunduğunuz yetkinizi kullanmak için yanınızdadırlar. Yarın yetkinizi -mevkinizi- bıraktığınızda, emekli olduğunuzda bu ilgi yerini ilgisizliğe bırakacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar