Gece ibadetini ihmal etme

Gecenin ibadeti yürekte güçlü bir yer edinir. Gece ibadeti kalbi Allah'a yönlendirir. Tenhada yapılan zikir, ibadet kula ruh hürriyetini kazandırır...

Onun için sürekli veya en azından haftada bir, gece ibadetini yapmalıyız.
Gece ibadeti derken 5 vakit namazı gece bölümüne düşen akşam, yatsı ve sabah namazlarını kastetmiyoruz. Bu zaten farz olan ibadettir.
Benim kastettiğim nafile namazlarıdır.
Nafile ibadetleridir. Gece kıyamı sadece namaz gibi algılanmamalıdır. Elbette gece kıyamının en önemli bölümü namaz sonra ise diğer ibadetlerdir.
Teheccüd Namazı: Gece kılınan namazdır teheccüd. Gece yatsıdan sonra uyananın uyanıp namaza durması lazım.
Yatsı sonrası ve sabah öncesi kılınan namaz, teheccüddür. Teheccüd diyebilmek için gece kalkıp öyle namaz kılmak gerekir.
Kur'an Tilaveti: Teheccüd vaktinde yapılacak en önemli ibadet Kur'an-ı Kerim'i düşünerek okumaktır. "Mümin her geceyi on ayet okuyarak ihya ederse gafillerden yazılmaz." (Ebu Davud, Salat, 326) buyurulmuştur.
İstiğfar, Tövbe ve Tefekkür: Geceleyin bunları da ihmal etmeyin. Bilipbilmediklerinizden bağışlanma dileyiniz.
Hz. Peygamber (s.a.v.)'in bile (bize öğretmek için) günde 70'ten fazla tövbe ettiğini biliyoruz.
Allah'ı Zikir Etmek: Dille, kalple ve bütün varlıkla zikir yapmak lazımdır. 'La ilahe illallah' en faziletli zikirdir. Ancak kul Yüce Allah'ın isimleriyle Allah'a yalvarabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar