Dini sorgulama

Kendilerini entelektüel olarak niteleyen bazı Müslüman gençler arasında yeni trend bu; Kur'an'ı ve peygamberi sorgular görün. Hz.Peygamber'i Kur'an'ın dışına taşımaya çabala, din hakkında kendini her...

Kendilerini entelektüel olarak niteleyen bazı Müslüman gençler arasında yeni trend bu; Kur'an'ı ve peygamberi sorgular görün. Hz.
Peygamber'i Kur'an'ın dışına taşımaya çabala, din hakkında kendini her sözü söyleyecek yetkinlikte gör, felsefi akımlardan ve kuramcılarından bir -ikisinin adını yazına ekle, halkı statüsü düşük sosyokültürel yapısı orta sınıf diyerek küçümse, eskiye dair bütün dini zenginlikleri bir çırpıda reddet ve de özellikle dine aykırı kesimin yazarlarından bir de iki satırcık rüşvet kabilinden övgü al. Artık senin önünde kim durabilir ki! Bir şey daha var; onu da unutmayalım, dün geldiğin yere bir de böyle dolu dolu ağır yazılar yaz.
Eskilerde de bunu yapanlar çıktı. Kur'an-ı Kerim'i nefislerine göre yorumladılar. Hz.
Peygamber'e (s.a.v.) dair her övgü onları rahatsız etti. Mezhep ulemasını küçümsediler.
Tasavvufun -İslami tevhide uygun olanı elbette- büyüklerini mülhid ilan ettiler. Halkla alay ettiler. Halkın muhabbet iklimini bozular.
Ve sonra da 'ke enlem yekûn' hiç olmamış gibi oldular. Bugün bakın; onlardan bir ses var mı?
Şimdi sosyal medyada; çoğu olan bitenin farkında olmayan, Yüce Allah'ı bilmeyen, vahyi bilmeyen, iman ve İslam nedir bilmeyen, cehaletin cesaretiyle sosyal medya hesabına kafasına uyduğuna inandığı bir ayeti bitiştirmiş. Sonra Allah'ın Peygamberinden boşalttığı mekâna kendini yerleştirmiş insanlar çoğaldı. Dini sorguluyorlar kendilerince. Anlamaya çabalasalar, hikmetini çözmeye gayret etseler elbette problem olmaz. Ama bu görüntüleriyle sorgulama devam ederken, sonucuna ermeden ömürlerinin ihtiyarlığına varıp âlem değiştirecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar